ΑρχικήUpdatesCKEditor: Κυκλοφόρησαν ενημερώσεις για τις εκδόσεις 8.8.x και 8.7.x

CKEditor: Κυκλοφόρησαν ενημερώσεις για τις εκδόσεις 8.8.x και 8.7.x

Η ομάδα ανάπτυξης του Drupal κυκλοφόρησε ενημερώσεις ασφαλείας για τις εκδόσεις 8.8.x και 8.7.x οι οποίες αντιμετωπίζουν δύο XSS ευπάθειες που επηρεάζουν το CKEditor, τον διάδοχο του FCKeditor. Είναι ένας δημοφιλής, εξαιρετικός και ανοιχτού κώδικα WYSIWYG επεξεργαστής.

Το Drupal χρησιμοποιεί CKEditor, το οποίο ενημερώθηκε στην έκδοση 4.14, έκδοση η οποία και αντιμετωπίζει αυτές τις XSS ευπάθειες.

“Το έργο Drupal χρησιμοποιεί βιβλιοθήκη του CKEditor, η οποία υκλοφόρησε κάποιες, απαραίτητες για την προστασία ορισμένων διαμορφώσεων του Drupal, ενημερώσεις ασφαλείας .” λέει μια ανακοίνωση του Drupal.

“Ευπάθειας ασφλείας είναι πιθανές εάν το Drupal χρησιμοποιεί WYSIWYG για τους χρήστες της ιστοσελίδας σας. Ένας hacker  ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει ή να επεξεργαστεί περιεχόμενο, μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευπάθεια του XSS (Cross Site Scripting) και να στοχεύσει χρήστες που έχουν πρόσβαση στο WYSIWYG CKEditor, όπως διαχειριστές  με προνομιακά δικαιώματα. Και τα δύο θέματα αυτά, αξιολογήθηκαν ως μέτριας κρισιμότητας και έλαβαν βαθμολογία κινδύνου 13/25.

Οι πιο πρόσφατες εκδόσεις του Drupal, εκδόσεις 8.8.4 ή 8.7.12, περιλαμβάνουν την έκδοση 4.14 του CKEditor που αντιμετωπίζει και τα δύο ζητήματα.

Οι εκδόσεις Drupal 8 πριν από το 8.7.x πλέον δεν θα λάβουν ενημερώσεις ασφαλείας. Το Drupal 7 επίσης δεν επηρεάζεται από το παραπάνω πρόβλημα, αλλά συνιστάται η χρήση CKEditor 4.14 έκδοσης ή νεότερης. Ωστόσο, ο κίνδυνος εκμετάλλευσης θα μπορούσε να μηδενιστεί  με την απενεργοποίηση του CKEditor.

Για παράδειγμα, ένα από τα ελαττώματα στα XSS επηρεάζει τον επεξεργαστή του HTML. Έτσι θα μπορούσε να γίνει exploit, βάζοντας κακόβουλο html κώδικα στον editor, είτε αυτός είναι σε λειτουργία WYSIWYG είτε σε source mode.

Το άλλο πρόβλημα επηρεάζει ένα plugin τρίτου μέρους που ονομάζεται WebSpellChecker Dialog το οποίο περιλαμβάνεται στις προεπιλογές του CKEditor 4. Θα μπορούσε να γίνει exploit από έναν εισβολέα, κάνοντας το θύμα να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του CKEditor σε source mode. Στη συνέχεια, ο εισβολέας θα μπορούσε να προσθέσει κακόβουλο κώδικα, και να δει τα περιεχόμενα της σελίδα αφού το θύμα επιστρέψει σε WYSIWYG.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS