ΑρχικήUpdatesΤο «Tracker Radar» του DuckDuckGo γίνεται ανοιχτού κώδικα

Το «Tracker Radar» του DuckDuckGo γίνεται ανοιχτού κώδικα

Η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, η οποία είναι αφοσιωμένη στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους online trackers σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω ενός νέου εργαλείου με το όνομα Tracker Radar.

Τα web trackers είναι αυτά που εμφανίζουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντα ενός χρήστη. Όμως δεν είναι αυτή η μόνη τους αποστολή. Συχνά δημιουργούν κι ένα ψηφιακό προφίλ των χρηστών, παρακολουθώντας τις αναζητήσεις τους και γενικότερα τις κινήσεις τους στο διαδίκτυο και στη συνέχεια προμηθεύουν με αυτές τις πληροφορίες διάφορες εταιρείες.

Το νέο εργαλείο της DuckDuckGo αποκαλύπτει ένα σύνολο δεδομένων από online trackers από “5.326 διαδικτυακούς τόπους που χρησιμοποιούνται από 1.727 εταιρείες”. Η εταιρεία επιθυμεί με αυτό τον τρόπο, κάθε χρήστης και εταιρεία, να αποκτήσει πρόσβαση στις γνώσεις που έχει και η ίδια σχετικά με τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τα online trackers.

“Σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που κυκλοφορούμε το Radar DuckDuckGo Tracker σε όλο τον κόσμο και επίσης ανοίγουμε τον κώδικα που το δημιουργεί”, δήλωσε η εταιρεία σε ένα blog post.

Μέχρι πρότινος, το DuckDuckGo χρησιμοποιούσε τους υπάρχοντες καταλόγους tracker, όπως κάνουν και πολλά άλλα προγράμματα περιήγησης. Ωστόσο όπως σημειώνει, οι λίστες αυτές που είναι δημόσιες, είναι συχνά παλιές, δεν έχουν ελεγχθεί και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε έναν ιστότοπο.

Για να αποφύγει αυτά τα θέματα το DuckDuckGo χρησιμοποιεί το “Tracker Radar” που δημιουργείται αυτόματα, ενημερώνεται και ελέγχεται συνεχώς.

Το Tracker Radar έρχεται ενσωματωμένο με τις εφαρμογές για κινητά του DuckDuckGo και με τις επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης Desktop Essentials, που διατίθενται στο Google Chrome, το Firefox και το Safari.

Όπως σημειώνει η DuckDuckGo στην ανάρτησή της, όχι μόνο ο απλοί χρήστες, αλλά και οι προγραμματιστές και οι ερευνητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σύνολο δεδομένων ανοιχτού κώδικα του Tracker Radar, για ανάλυση και δημιουργία tracker blocklists.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS