ΑρχικήinetΕργαλείο AI «εξαφανίζει» τους ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο

Εργαλείο AI «εξαφανίζει» τους ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο

Στις μέρες μας επικρατεί η άποψη ότι οι κυβερνήσεις παρακολουθούν τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τις κάμερες που είναι ενσωματωμένες στους φορητούς υπολογιστές τους. Γι’ αυτό το λόγο πολλοί είναι εκείνοι, ανάμεσα τους και ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, που συνηθίζουν να καλύπτουν την κάμερά τους όταν δεν τη χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, ένας web engineer της Google, ο Jason Mayes, έχει ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο να ξεγελάσει όσους μας κατασκοπεύουν.

Ο Mayes, έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που λειτουργεί με AI και μπορεί να εξαφανίζει τους ανθρώπους από τη ζωντανή ροή μιας web κάμερας, χωρίς να επηρεάζεται το υπόλοιπο πλάνο.

Για τη δημιουργία του εργαλείου, ο Mayes χρησιμοποίησε το TensorFlow και το Javascript ώστε να καταφέρει να αφαιρέσει τους ανθρώπους από πολύπλοκα υπόβαθρα σε πραγματικό χρόνο. Το TensorFlow είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πλαίσιο, που προσφέρεται από την Google για την κατασκευή μοντέλων μηχανικής εκμάθησης.

Το εργαλείο “εξαφάνισης ανθρώπων”, χρησιμοποιεί τη μηχανική εκμάθηση για να καταφέρει με το πέρασμα του χρόνου να καταλάβει πώς να δημιουργήσει τεχνητές εικόνες στατικού υπόβαθρου, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που βρίσκονται σε ένα χώρο. Το νευρωνικό δίκτυο έχει εκπαιδευτεί ώστε να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα όντα και στη συνέχεια να τα «εξαφανίζει» από τη ζωντανή ροή μιας webcam.

Στην επίδειξη που παρουσίασε ο μηχανικός, μπορούμε να δούμε ότι το εργαλείο δεν είναι ακόμα 100% τέλειο, καθώς ορισμένα σημεία του σώματός του εξακολουθούν να είναι ορατά στο βίντεο που τον δείχνει να εισέρχεται στο πλαίσιο. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι το εργαλείο θα βελτιωθεί όσο περνάει ο καιρός και εκπαιδεύεται όλο και καλύτερα.

Ο Mayes έχει δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα του εργαλείου στο Github και μπορείτε να το δοκιμάσετε χρησιμοποιώντας τον κώδικα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό που είναι πιο συναρπαστικό σχετικά με το εργαλείο, είναι το γεγονός ότι λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξαφανίσει για παράδειγμα ανθρώπους από μία κάμερα επιτήρησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS