Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 14:42
Αρχική inet Go, Scala και Ruby σε ζήτηση, Python και JavaScript κορυφαίες σε χρήση

Go, Scala και Ruby σε ζήτηση, Python και JavaScript κορυφαίες σε χρήση

Αν έχετε τις ικανότητες, οι Go, Scala και Ruby είναι οι γλώσσες προγραμματισμού που πιθανότατα θα σας θα οδηγήσουν σε συνεντεύξεις εργασίας, αν και η JavaScript, η Python και η Java είναι οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τους προγραμματιστές.

in-demand-top-programming-languages

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας προσλήψεων Hired, η Go ήταν η γλώσσα με την μεγαλύτερη ζήτηση πέρυσι, προσφέροντας 9.2 συνεντεύξεις κατά μέσο όρο σε περίοδο δύο έως έξι εβδομάδων.

Η Scala ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε ζήτηση (8.5 συνεντεύξεις) ακολουθούμενη από την Ruby (8.2) και την TypeScript (7.9).

Ο αριθμός των αιτήσεων των συνεντεύξεων σε όλες τις γλώσσες παρέμεινε σχεδόν σταθερός από έτος σε έτος δήλωσε το Hired, χωρίς να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κάθε γλώσσα κατατάσσεται σε σχέση με άλλες. “Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι η προσφορά για αυτές τις δεξιότητες δεν έχει ακόμη καλύψει τη ζήτηση και μπορούμε να δούμε ανοδική πορεία αιτήσεων, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι μηχανικοί μαθαίνουν την Go”, δήλωσε η εταιρεία προσλήψεων.

Στην αναφορά του Software Engineers Report του 2020, το Hired είπε ότι η γλώσσα προγραμματισμού με την μεγαλύτερη ζήτηση ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία: εάν είστε προγραμματιστής με εμπειρία τεσσάρων έως έξι ετών, οι ικανότητες Go θα σας προσφέρουν τις περισσότερες συνεντεύξεις, αλλά οι μηχανικοί της Ruby που διαθέτουν έξι με δέκα χρόνια εμπειρίας έχουν εξίσου μεγαλύτερη ζήτηση. Οι προγραμματιστές με πείρα άνω των 10 ετών είναι στην κορυφή της πυραμίδας εάν έχουν ικανότητες Scala και Go. Η εταιρεία σημείωσε ότι οι μηχανικοί λογισμικού με 10 ή περισσότερα χρόνια εμπειρίας λαμβάνουν κατά 20% λιγότερες ευκαιρίες για συνεντεύξεις από εκείνους με τέσσερα έως δέκα.

top-programming-languages

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του τι αναζητούν οι εργοδότες και των γλωσσών που οι προγραμματιστές αισθάνονται άνετα. Η JavaScript χρησιμοποιείται από το 63% των ερωτηθέντων προγραμματιστών, ακολουθούμενη από την Python (44%) και την Java (38%). Οι μισθωμένοι δήλωσαν ότι αυτές οι γλώσσες ευνοούνται λόγω των χρήσιμων και καλά διατηρημένων βιβλιοθηκών και πακέτων τους. Kotlin, Objective-C και R είναι από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες γλώσσες. Η Python, η JavaScript και η Java θεωρήθηκαν οι πιο αγαπημένες, με τις Ruby, PHP και Objective-C τις λιγότερο συμπαθείς.

Σύμφωνα με το Hired, οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι ρόλοι στην τεχνολογική βιομηχανία περιλαμβάνουν την τεχνητή και την εικονική πραγματικότητα, τα games και τις καινοτομίες. Το επάγγελμα ενός Blockchain engineer – ο πιο γρήγορος αναπτυξιακός ρόλος του περασμένου έτους – έχει πέσει χαμηλά στα διαγράμματα, πιθανώς αντανακλώντας τον τρόπο με τον οποίο η δημοφιλής αυτή τεχνολογία έχει αποσυρθεί από τη μόδα. Η εταιρεία προσλήψεων δήλωσε ότι τα στοιχεία προήλθαν από περισσότερες από 400.000 αιτήσεις συνέντευξης και προσφορές εργασίας από το προηγούμενο έτος, από 10.000 εταιρείες και 98.000 άτομα που αναζητούσαν εργασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Anonymous προς χρήστες TikTok: Διαγράψτε το κινέζικο spyware τώρα

Αυτή ήταν μια εβδομάδα που το TikTok πραγματικά πέρασε δύσκολα και ανυπομονεί να τελειώσει. Η πλατφόρμα που ανήκει στην ByteDance βρισκόταν σε πανικό,...

5.000 app developers λαμβάνουν αυθαίρετα δεδομένα Facebook χρηστών!

Το Facebook αποκάλυψε χθες ένα νέο περιστατικό που αφορά το απόρρητο των χρηστών της πλατφόρμας του. Συγκεκριμένα, το Facebook ανέφερε πως 5.000...

News sites παραβιάστηκαν λόγω WastedLocker ransomware επιθέσεων!

Η Ρωσική συμμορία "Evil Corp", που είναι γνωστή και ως "Dridex", παραβίασε δεκάδες news sites των ΗΠΑ που ανήκουν στην ίδια εταιρεία,...

Το TrickBot ελέγχει την ανάλυση οθόνης για να βρει τις εικονικές μηχανές

Το διαβόητο TrickBot trojan ελέγχει τώρα την ανάλυση στην οθόνη ενός μηχανήματος, για να εντοπίσει εάν πρόκειται για μία εικονική μηχανή.

Hacker ζητά λύτρα από 23 χιλιάδες βάσεις δεδομένων MongoDB

22.900 βάσεις δεδομένων MongoDB, οι οποίες βρίσκονταν εκτεθειμένες στο διαδίκτυο, χωρίς κανένα κωδικό πρόσβασης, ανακαλύφθηκαν από έναν hacker, ο οποίος άφησε σημειώματα...
00:02:26

TikTok, Fox News, New York Times, Reuters κατασκοπεύουν τα clipboards

TikTok, Fox News, New York Times, Reuters κατασκοπεύουν τα clipboards Τον Μάρτιο, οι ερευνητές Talal Haj Bakry και Tommy Mysk αποκάλυψαν ότι...

Samsung Galaxy Watch 3: Specs, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Διέρρευσαν οι τιμές και κάποια από τα χαρακτηριστικά του νέου Galaxy Watch 3 της Samsung, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Έρευνα: 1 στους 142 κωδικούς πρόσβασης είναι το “123456”

Μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που εξετάζουν την επαναχρησιμοποίηση κωδικών, έδειξε ότι 1 στους 142 κωδικούς πρόσβασης...

Android malware διανέμεται μέσω phishing SMS και κλέβει στοιχεία

Μια ισχυρή μορφή Android malware επέστρεψε και εξαπλώνεται μέσω SMS phishing επιθέσεων. Το malware μπορεί να κλέψει...

Έκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε το κλείσιμο και την εκκαθάριση της GPay, μιας πλατφόρμας κρυπτογράφησης που πραγματοποιούσε απάτες σε εμπόρους.