ΑρχικήHow ToΠώς θα απενεργοποιήσετε την webcam σε Windows 10 υπολογιστές

Πώς θα απενεργοποιήσετε την webcam σε Windows 10 υπολογιστές

κάμερα

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν μία webcam. Ορισμένες απο αυτές είναι τυπικές κάμερες που χρησιμοποιούνται για συνομιλίες στο Skype, ενώ άλλες είναι IR κάμερες που χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση προσώπου του Windows Hello. Επιπλέον όλοι σχεδόν οι υπολογιστές σήμερα διαθέτουν και ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο που συμπληρώνει τη λειτουργία της κάμερας.

Αν είστε από τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν ποτέ την κάμερα του υπολογιστή τους ίσως έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας. Και αυτό θα ήταν μία πολύ καλή κίνηση, καθώς υπάρχουν πολλά malware που χρησιμοποιούν την κάμερα μίας συσκευής για να κλέψουν δεδομένα ακόμα κι όταν η κάμερά σας δεν είναι σε χρήση. Ακολουθούν ορισμένα βήματα για το πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή σας.

Σαρώσετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλο λογισμικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για τυχόν κακόβουλα λογισμικά. Ακόμα κι αν απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας μπορεί να επηρεάσει άλλα τμήματα του συστήματός σας.

Το Windows Defender έρχεται με τους υπολογιστές Windows 10, εάν θέλετε όμως μια εναλλακτική λύση αντιμετώπισης ιών, μπορείτε να επιλέξετε άλλα antivirus προϊόντα.

Ελέγξτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη webcam

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε λήψη του Process Explorer, να βρείτε το όνομα της κάμερας στη συσκευή σας και να κάνετε αναζήτηση.

Απενεργοποιήστε την κάμερα και το μικρόφωνό σας μέσω του Device Manager

Η απενεργοποίηση της κάμερας και του μικροφώνου σας μέσω της διαχείρισης συσκευών είναι η πιο γρήγορη, αλλά όχι η πιο ασφαλής λύση. Παρόλα αυτά, δεν είναι κακή ιδέα να γνωρίζετε πώς να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας μέσω του Device Manager.

webcam

Πώς να απενεργοποιήσετε την webcam

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη“.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση συσκευών.
  3. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα στις συσκευές απεικόνισης.
  4. Κάντε δεξί κλικ στην ενσωματωμένη κάμερα.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα, απλώς εκτελέστε πάλι τα ίδια βήματα, αλλά αυτή τη φορά κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση αντί για Απενεργοποίηση.

Πώς θα απενεργοποιήσετε το μικρόφωνό σας

Η απενεργοποίηση του μικροφώνου στον υπολογιστή σας ακολουθεί σχεδόν τα ίδια βήματα με την απενεργοποίηση της κάμερας.

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη“.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση συσκευών.
  3. Κάντε κλικ στο βέλος δίπλα από τις εισόδους και τις εξόδους ήχου.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο εσωτερικό μικρόφωνο – αυτή η ετικέτα μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με το hardware που διαθέτει ο υπολογιστής σας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι.

Απενεργοποιήστε την κάμερα και το μικρόφωνο μέσω του BIOS

Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε την κάμερα και το μικρόφωνο σε επίπεδο συστήματος από το BIOS. Τα βήματα για να γίνει αυτό διαφέρουν από μηχάνημα σε μηχάνημα, αλλά γενικά η διαδικασία είναι παρόμοια.

Για παράδειγμα σε ένα Lenovo ThinkPad, οι ενσωματωμένες επιλογές κάμερας και μικροφώνου βρίσκονται στην ενότητα Πρόσβαση θύρας εισόδου / εξόδου στην καρτέλα Ασφάλεια. Αφού απενεργοποιήσετε και τις δύο επιλογές, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να πραγματοποιήσετε έξοδο από το BIOS.

Να θυμάστε ότι το BIOS σε κάποιον άλλο υπολογιστή μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Καλύψτε την κάμερά σας

Εάν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερά σας, μια εναλλακτική λύση είναι απλώς να την καλύψετε.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτοκόλλητα ή μονωτική ταινία ως μία οικονομική και άμεσα διαθέσιμη λύση, αλλά αν προτιμάτε κάτι λίγο πιο επαγγελματικό, υπάρχουν ειδικά μικρά αξεσουάρ που τοποθετούνται πάνω στην webcam και διαθέτουν μια διαφάνεια που μετακινείται για όταν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS