ΑρχικήsecurityΗ Κίνα παρακολουθεί όσους μιλάνε για τον Κορωνοϊό στα social media

Η Κίνα παρακολουθεί όσους μιλάνε για τον Κορωνοϊό στα social media

Η κυβέρνηση της Κίνας, παρακολουθεί τους χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα WeChat και Twitter, όταν διαδίδουν κάποιο αρνητικό νέο που σχετίζεται με τον Κορωνοϊό. Σύμφωνα με το Vice, η διαμαρτυρία των κατοίκων της χώρας, εναντίον της κυβέρνησης γίνεται συχνά μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά την εξάπλωση του Κορωνοϊού, περίπου 2.699 άνθρωποι έχουν μέχρι τώρα καταλήξει, ενώ περισσότεροι από 80.000 έχουν μολυνθεί.

Η Κίνα παρακολουθεί όσους μιλάνε για τον Κορωνοϊό στα social media

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμαρτυρίες στο διαδίκτυο εναντίον της κυβέρνησης της Κίνας, έχουν γίνει πολύ εντονότερες μετά τον θάνατο του  Li Wenliang, ο οποίος ήταν εκείνος που πρώτος προειδοποίησε για τον Κορωνοϊό. Μετά το θάνατό του, ένας τεράστιος αριθμός χρηστών άρχισε να χρησιμοποιεί το hashtag “I want freedom of speech” στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Αναρτήθηκαν περίπου 2 εκατομμύρια posts που περιλάμβαναν αυτό το hashtag, τα οποία όμως σύντομα η κυβέρνηση της Κίνας αφαίρεσε από την πλατφόρμα.

Η Κίνα παρακολουθεί όσους μιλάνε για τον Κορωνοϊό στα social media

Όπως αναφέρει επίσης η έκθεση του Vice, η κινεζική κυβέρνηση στοχεύει και συγκεκριμένα άτομα που έχουν μεγάλη επιρροή στη διάδοση πληροφοριών σχετικών με τον Κορωνοϊό. Ένας Κινέζος δήλωσε ότι προσπάθησε να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με τον ιό μέσω του WeChat, με την οικογένειά του που ζει στην Κίνα, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Η κινεζική κυβέρνηση προσπάθησε να εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του στην Καλιφόρνια, παρενοχλώντας τους φίλους του, ενώ ο ίδιος έλαβε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ότι κάποιος από την Σαγκάη, προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό του στο WeChat.

Ένας άλλος άντρας από την Κίνα, είπε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν το σπίτι του, που βρίσκεται στο Dongguan, αφού εντόπισαν την απάντησή του σε ένα ευαίσθητο tweet, το οποίο αφορούσε τα μέτρα της κινεζικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του Κορωνοϊού. Οι αξιωματούχοι των ενημέρωσαν ότι αυτό το post αποτελούσε άμεση επίθεση εναντίον της Κινεζικής κυβέρνησης. Στη συνέχεια κατάσχεσαν το κινητό του και τον έβαλαν να υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα επαναλάβει αυτή την ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS