ΑρχικήsecurityCyber attack: Πόσο κοστίζει και που θα βρείτε πληροφορίες

Cyber attack: Πόσο κοστίζει και που θα βρείτε πληροφορίες

Οι εταιρείες δαπανούν τεράστια ποσά για να προστατεύσουν τα δίκτυα τους και τα περιουσιακά τους στοιχειά από cyber attacks. H Kaspersky Labs έχει κάνει ένα προϋπολογισμό περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια μίας επιχείρησης. Ωστόσο, τα φθηνά εύχρηστα εργαλεία hacking καθιστούν την πρόσβαση των εγκληματιών πολύ εύκολη.

cyber

Τα cyber attacks είναι φθηνότερα από ό,τι το cyber security

Το κόστος της επίθεσης εναντίον της άμυνας έχει τεράστια διαφορά. Το Top10VPN εκτιμά ότι το κόστος ενός λογαριασμού στο PayPal αξίζει λιγότερο από $100. Οι πληροφορίες μίας πιστωτικής κάρτας Visa και Mastercard είναι διαθέσιμες για $10. Ακόμη και οι τραπεζικές πληροφορίες για ολόκληρους λογαριασμούς αξίζουν μόνο $1.000, ακόμη και αν ο λογαριασμός έχει έως και $15.000 σε αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις, οι παλιές πληροφορίες δίνονται απλά δωρεάν. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις κυρώσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις η απώλεια αρχείων.

Τα μαθήματα για τον τρόπο κατασκευής των επιθέσεων είναι διαθέσιμα μόνο για $5.

cyber

Πόσο κοστίζει ένα cyber attack;

Ολόκληρες οι εκστρατείες επιθέσεων μπορούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να κοστίζουν το ίδιο με ένα καλό γεύμα:

  • Μια συνολική καμπάνια ηλεκτρονικού phising που περιλαμβάνει hosting, phishing kit: $500 το μήνα κατά μέσο όρο με τιμές που ξεκινούν από $30 το μήνα
  • Μια καμπάνια πληροφοριών / κλοπής (malware, hosting και distribution): $723 κατά μέσο όρο με τιμές τόσο χαμηλές όσο $183
  • Ransomware και απομακρυσμένη πρόσβαση Trojan attacks: Μέσος όρος $1.000 για μια καμπάνια
  • Τραπεζική εκστρατεία Trojan: μια αρχική δαπάνη περίπου $1.400, αλλά μπορεί να φτάσει τα $3.500

Το “εμπόδιο” για την πρόσβαση κοστίζει λιγότερα

Η Deloitte εκτιμά ότι ακόμη και μια υπολογιστική επίθεση χαμηλού επιπέδου που κοστίζει μόλις 34 δολάρια το μήνα θα μπορούσε να επιστρέψει 25.000 δολάρια, ενώ οι πιο ακριβές και περίπλοκες επιθέσεις που κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια θα μπορούσαν να επιστρέψουν και 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα. Εν τω μεταξύ, η IBM εκτιμά ότι το μέσο κόστος για μια επιχείρηση με παραβίαση δεδομένων είναι 3,86 εκατομμύρια δολάρια.

cyber

Τι πρέπει να γνωρίζει η CISO για τα cyber crime markets

Οι φτηνές, απλές επιθέσεις, λέει ο Brogan, ηγέτης στις υπηρεσίες Deloitte Cyber ​​Risk Services, δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ για τις ομάδες IT. «Αν οι λειτουργίες ασφαλείας σας τρέχουν καλά, οι επιθέσεις τύπου $100 δεν μπορούν να σας βλάψουν».

Σύμφωνα με τον Brogan, το να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο τους παρόχους υπηρεσιών ποινικού δικαίου είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζεις για τους φορείς απειλής που τους απασχολούν ενάντια στο δίκτυό σου.

Τέλος, προσθέτει ότι ακόμα και αν είναι δύσκολο να κάνετε το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας πολύ υψηλό για τους εγκληματίες, όταν είναι τόσο φθηνό, μπορείτε να κάνετε τον οργανισμό σας λιγότερο ελκυστικό στόχο για τους επιτιθέμενους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS