ΑρχικήinetΤι περιλαμβάνει η εφαρμογή WeChat και σε τι διαφέρει από το WhatsApp;

Τι περιλαμβάνει η εφαρμογή WeChat και σε τι διαφέρει από το WhatsApp;

Η καινούργια εφαρμογή μηνυμάτων WeChat από την Κίνα που μοιάζει με τη αντίστοιχη WhatsApp ήδη έχει μετατραπεί στο δημοφιλέστερο μέσο επικοινωνίας!

WeChat

Αρχικά, είναι γνωστό πως οι μέθοδοι επικοινωνίας διαρκώς εξελίσσονται. Πιο παλιά υπήρχαν τα χειρόγραφα γράμματα, τα land-line τηλέφωνα, τα email και όλα βοήθησαν στη σύνδεση των ανθρώπων. Η τελευταία εξέλιξη των smartphones βοήθησε στο να υπάρχει επαφή μεταξύ των ατόμων σε όλο τον κόσμο και οποιαδήποτε ώρα. Το WeChat σύντομα θα ανταγωνιστεί τη δημοφιλέστερη εφαρμογή WhatsApp, καθώς προσφέρει πολύ περισσότερες και ενδιαφέρουσες υπηρεσίες!

Τι είναι το WeChat;

Το πιο πιθανό είναι να μην το γνωρίζουν οι χρήστες που ζουν έξω από την Κίνα, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011 και έγινε μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές το προηγούμενο έτος, σύμφωνα και με στατιστικά στοιχεία από επίσημες πηγές. Για την ακρίβεια, σημειώθηκαν δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες, με περισσότερους από 900 εκατομμύριο να τη χρησιμοποιούν κάθε ημέρα. Οι ειδικοί στο χώρο πρόσφατα μεταγλώττισαν το WeChat και τώρα έχει ανανεωθεί με περισσότερα features από ότι παλαιότερα. Εκτός από την ανταλλαγή μηνυμάτων, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ηχητικά μηνύματα, να κάνουν βιντεοκλήσεις, να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο αλλά και την τοποθεσία τους. Στην αρχή η κινεζική chat εφαρμογή ονομαζόταν Weixin αλλά όταν μετατράπηκε σε τόσο δυνατό app, άλλαξε ονομασία σε WeChat για να μπορούν όλοι διεθνώς να κατανοούν αυτά που παρέχει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μηνυμάτων του WeChat;

Μία από τις κυριότερες χρήσεις του WeChat είναι φυσικά η ανταλλαγή μηνυμάτων. Η εφαρμογή λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και το WhatsApp, καθώς υπάρχει λίστα των συζητήσεων με φίλους και γνωστούς. Επίσης, είναι εφικτή η προσθήκη ατόμων με δύο τρόπους. Μπορείτε είτε να σκανάρετε το τηλέφωνο του ατόμου ή να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου ή ID. Ακόμα, υπάρχει και η επιλογή του χαρακτηριστικού «Moments», το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι users για να ανεβάσουν έναν αριθμό φωτογραφιών ή βίντεο για τους φίλους τους, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να σχολιάσουν ή να πατήσουν like.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή αποτελεί έναν από τους κύριους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των ατόμων στην Κίνα. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι επειδή οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες, όπως το Facebook και το WhatsApp είναι απαγορευμένα σε όλη τη χώρα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως μέχρι στιγμής, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν μέσω της εφαρμογής, οπουδήποτε στην Κίνα, αρκεί να έχουν λογαριασμό σε κινεζική τράπεζα. Ειδικότερα, υπάρχουν δύο τρόποι πληρωμής. Ο ένας αφορά το σκανάρισμα ενός μοναδικού barcode και ο δεύτερος αφορά το σκανάρισμα του barcode του προϊόντος. Φυσικά υπάρχουν τρόποι εξουσιοδότησης όπως passcode στα κινητά για να διατηρούνται οι ευαίσθητες πληροφορίες ασφαλείς.

Σίγουρα πρόκειται για μία εφαρμογή, η οποία πέρα από την επικοινωνία όπως τα κλασσικά social media, προσφέρει και άλλες υπηρεσίες, καθώς ήδη αποτελεί την μετάβαση σε μία κοινωνία που δεν θα υπάρχουν μετρητά για οικονομικές συναλλαγές και αγορές. Για να δείτε περισσότερα για το WeChat, πατήστε εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS