ΑρχικήinetΟ Κορωναϊός αποτελεί πρόκληση για την τεχνολογική αγορά της Κίνας!

Ο Κορωναϊός αποτελεί πρόκληση για την τεχνολογική αγορά της Κίνας!

Η Κίνα είναι μια τεράστια τεχνολογική αγορά. Εδώ και δεκαετίες φροντίζει για τη συνεχή ανάπτυξή της στον τομέα αυτό. Τώρα, όμως, έχει έρθει αντιμέτωπη με μια μεγάλη κρίση που επηρεάζει τη δημόσια υγεία. Το όνομα αυτής της κρίσης είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Κορωναϊός. Το Πεκίνο πιέζει τις εταιρείες τεχνολογίας να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα για την καταπολέμηση της θανατηφόρας ασθένειας.

Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν αμέσως με διάφορους τρόπους. Ανέπτυξαν αυτόνομα οχήματα για τη μεταφορά προμηθειών σε ιατρούς, δημιούργησαν drones με θερμικές κάμερες για την πιο γρήγορη ανίχνευση του ιού και προσέφεραν τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Μπορεί ο κορωναϊός να ελεγχθεί από την τεχνολογία; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε σίγουρα. Ο κορωναϊός έχει μολύνει τουλάχιστον 79.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει οδηγήσει στο θάνατο πολλούς από αυτούς, κυρίως στην Κίνα. Οι προσπάθειες μετριασμού του κινδύνου έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, το Πεκίνο τονίζει ότι η καταπολέμηση του ιού αποτελεί εθνική προτεραιότητα που απαιτεί συλλογική δράση.

Κορωναϊός-τεχνολογική αγορά-Κίνα

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η τεχνολογική αγορά αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης. Η Κίνα έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για επιδοτήσεις, δάνεια και ομόλογα που αποσκοπούν στην προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης, των αυτόνομων οχημάτων και άλλων τεχνολογικών προϊόντων.

“Η καταπολέμηση της επιδημίας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη της επιστήμης και της τεχνολογίας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι η Κίνα θα πρέπει να αυξήσει την κλινική έρευνα για τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα, καθώς και να προσφέρει περισσότερες online αγορές που θα εξυπηρετούν τα εκατομμύρια ανθρώπων που μένουν στο σπίτι τους, για να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου.

Την Πέμπτη, το κινεζικό υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας ζήτησε τη βοήθεια των τεχνολογικών εταιρειών για την ανάπτυξη ρομπότ, συσκευών ελέγχου της θερμοκρασίας και μηχανημάτων που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ανθρώπινων επαφών.

Κίνα: τεχνολογική αγορά και άνοδος

Πριν από μερικές δεκαετίες, το 1980, οι αρχές άρχισαν να ορίζουν τμήματα της Κίνας ως «αναπτυξιακές ζώνες υψηλής τεχνολογίας», οι οποίες επικεντρώνονταν στις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές και τη βιοτεχνολογία. Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι 168 ζώνες έφεραν έσοδα άνω των 33 τρισεκατομμυρίων γιουάν (4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια) το 2018.

Επίσης, υπάρχει η πρωτοβουλία “Made in China 2025” του Πεκίνου, που στοχεύει στη μετατόπιση της οικονομίας από τους κλάδους παραγωγής σε τομείς υψηλής τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία αυτή συνεπάγεται την επένδυση δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος σε τομείς όπως οι ασύρματες επικοινωνίες, τα μικροτσίπ και η ρομποτική.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό. Το 2018, 9 από τις 20 πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο είχαν την έδρα τους στην Κίνα.

Ο κορωναϊός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί αποκλειστικά από την τεχνολογία, σύμφωνα με τον Danny Mu, αναλυτή νέων τεχνολογιών στη Forrester.

Ωστόσο, ο τομέας αυτός μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος, καθώς παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες, που μπορεί να βοηθήσουν πολύ τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Για παράδειγμα, το delivery και οι πληρωμές μέσω κινητών συσκευών βοηθούν πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έρευνα για θεραπείες και μείωση της ανθρώπινης επαφής

Αυτό το μήνα, η Tencent (TCEHY) άνοιξε τις υπερ-υπολογιστικές εγκαταστάσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν μηχανήματα, ικανά να τρέξουν υπολογισμούς πολύ πιο γρήγορα από ένα συνηθισμένο υπολογιστή. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους ερευνητές να βρουν άμεσα μια θεραπεία για να αντιμετωπιστεί ο κορωναϊός.

Μεγάλες εταιρείες στην Κίνα, συνεργάζονται με γιατρούς και άλλες επιστημονικές ομάδες, παρέχοντας τον εξοπλισμό τους. Άλλοι αναπτύσσουν ρομπότ για να εξαλείψουν την ανθρώπινη επαφή, ώστε να μην εξαπλώνεται ο κορωναϊός.

Η εταιρεία διανομής τροφίμων Meituan Dianping εισήγαγε ρομπότ σε μερικά από τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται στο Πεκίνο. Τα ρομπότ βοηθούν στη μεταφορά τροφίμων στους πελάτες. Η Meituan σκοπεύει να επεκτείνει το πρόγραμμα αυτό και σε άλλες πόλεις, εάν αποδειχτεί επιτυχημένο.

Κορωναϊός-τεχνολογική αγορά-Κίνα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα JD.com (JD) άρχισε, επίσης, να χρησιμοποιεί self-driving ρομπότ για να μεταφέρει προϊόντα στο ιατρικό προσωπικό της πόλης Wuhan, από την οποία ξεκίνησε ο κορωναϊός.

Τα bots, τα οποία μοιάζουν με μικρά οχήματα, παραδίδουν πακέτα σε ένα νοσοκομείο που φροντίζει κυρίως ασθενείς με κορωναϊό. Η διαδρομή είναι σχετικά μικρή, αλλά μειώνει την ανθρώπινη επαφή, βοηθώντας στην προστασία των εργαζομένων.

Όλη αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να εφαρμόσουν στην πράξη ιδέες που δεν είχαν δοκιμάσει νωρίτερα.

Μια άλλη νέα εταιρεία, η Shanghai TMIRob, στέλνει επίσης δεκάδες ρομπότ μέσα σε νοσοκομεία σε όλη τη Wuhan. Τα ρομπότ ψεκάζουν τους χώρους απομόνωσης, τις μονάδες εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία με απολυμαντικά σπρέι.

Επιτήρηση

Τα drones δεν θα μπορούσαν να μην αξιοποιηθούν από την Κίνα για την καταπολέμηση του κορωναϊού.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πολύ χρήσιμη γιατί επιτρέπει στις αρχές να σαρώνουν μεγάλα πλήθη ανθρώπων και να εντοπίζουν αν κάποιος έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας. Για παράδειγμα, η εταιρεία κατασκευής drones, MicroMultiCopter, παρέχει περίπου 100 συσκευές σε ολόκληρη τη χώρα για τον εντοπισμό ασθενών. Έχουν, επίσης, στρατολογηθεί 200 υπάλληλοι σε κέντρα διοίκησης, που παρακολουθούν ό,τι βλέπουν τα drones σε πραγματικό χρόνο.

Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα drones είναι βοηθητικά, η χρήση τους όπως και η χρήση άλλων παρόμοιων τεχνολογιών έχουν κάνει πολλούς να κατακρίνουν την Κίνα σχετικά με τη συνεχή παρακολούθηση των πολιτών και την παραβίαση των ελευθεριών τους, όπως υποστηρίζουν οι ομάδες που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως και να έχει, η τεχνολογική αγορά στην Κίνα είναι στη διάθεση των ειδικών για να μετριαστεί αυτή η παγκόσμια απειλή που λέγεται Κορωναϊός και αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS