Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:08
Αρχική inet Η Amazon θα επιτρέπει αγορές σκανάρωντας τα χέρια των καταναλωτών

Η Amazon θα επιτρέπει αγορές σκανάρωντας τα χέρια των καταναλωτών

χέρια

Όπως ανέφερε σε μία περσινή της δημοσίευση η New York Post, η Amazon σκόπευε να δημιουργήσει μία νέα τεχνολογία η οποία θα χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στα χέρια των χρηστών, για την πραγματοποίηση αγορών. Ωστόσο, η Wall Street Journal ανέφερε πρόσφατα ότι αυτά τα τερματικά ελέγχου, θα τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα επιχειρήσεων που λειτουργούν συμβατικά.

Η νέα τεχνολογία, πάνω στην οποία εργάζεται η Amazon, πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αγορές, αφού οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον τα χέρια τους για να πληρώσουν. Η ακριβής διαδικασία που θα ακολουθείται δεν είναι βέβαια γνωστή ακόμα.

Σύμφωνα με την αναφορά, αυτό το εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω τερματικών, όπου οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν τις πληροφορίες της πιστωτικής τους κάρτας με τις παλάμες τους. Έτσι, οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες τους για να πραγματοποιούν πληρωμές στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πελάτες, θα είναι να τοποθετούν την κάρτα τους στην υποδοχή που θα υπάρχει στα τερματικά και στη συνέχεια να τοποθετούν και το χέρι τους. Το τερματικό θα σαρώνει τόσο την κάρτα όσο και το χέρι του εκάστοτε πελάτη και στη συνέχει θα πραγματοποιεί σύνδεση μεταξύ των στοιχείων τους. Η τεχνολογία θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις γραμμές και ακόμα και τις φλέβες στο χέρι ενός καταναλωτή.

Προς το παρόν, η εταιρεία δοκιμάζει την τεχνολογία με κάρτες VISA ενώ σκοπεύει σύντομα να προχωρήσει και σε Mastercard.

- Advertisement -

Επίσης, τα σαρωμένα δεδομένα κάθε πελάτη θα αποθηκεύονται στο Amazon cloud. Έτσι, τα ίδια δεδομένα μπορεί να συνδυαστούν με την αγορά κάθε πελάτη στο Amazon.com.

Αυτά τα τερματικά πληρωμής θα μπορούσαν να φανούν ιδιαίτερα εύχρηστα για καταστήματα με “πολλές επαναλαμβανόμενες συναλλαγές με τους πελάτες τους”.

Σύμφωνα με πηγές, η Amazon βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την JPMorgan Chase & Co., την Wells Fargo & Co. και την Synchrony Financial για να αποκτήσουν όλα τα καταστήματα την εν λόγω τεχνολογία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...