ΑρχικήinetΣυνεργασία Apple, Amazon και Google για ένα ενιαίο πρότυπο έξυπνων συσκευών

Συνεργασία Apple, Amazon και Google για ένα ενιαίο πρότυπο έξυπνων συσκευών

έξυπνων

Η κυκλοφορία όλο και περισσότερων έξυπνων συσκευών για το σπίτι, αποτελεί ένα θείο δώρο για πολλούς ανθρώπους που τυχαίνει να είναι πολυάσχολοι, καθόλου οργανωτικοί ή απλά να βαριούνται να κάνουν πράγματα χειροκίνητα. Ωστόσο η απόκτηση τέτοιων συσκευών μπορεί να είναι μία πρόκληση για πολλούς. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα για παράδειγμα, μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με κάποια, ενώ άλλα λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένα οικοσυστήματα, οπότε ακόμη και το να αποφασίσει κανείς ποιες συσκευές πρέπει να επιλέξει εξαρχής, μπορεί να είναι μια ταλαιπωρία.

Τώρα όμως, τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, αποφάσισαν να συνεργαστούν, προκειμένου να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο απλή για τους χρήστες.

Η Google, η Amazon και η Apple δημιούργησαν το Connected Home Over IP, μια νέα ομάδα εργασίας που διαχειρίζεται η Zigbee Alliance, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου, ανοιχτού προτύπου για έξυπνες οικιακές συσκευές, που βασίζεται στο Internet Protocol (IP). Για τους απλούς χρήστες, αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα θα λειτουργούν και θα συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους. Ωστόσο αποτελεί όφελος και για τους προγραμματιστές, καθώς το καθολικό πρότυπο εξορθολογίζει την εξέλιξη των προϊόντων που σχεδιάζουν και μειώνει το κόστος κατασκευής τους, δίνοντάς τους ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα προϊόντα τους.

Άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στην Zigbee Alliance περιλαμβάνουν τις IKEA, Samsung SmartThings και Signify (το νέο όνομα του Philips Lighting). Όλες τους έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του “προτύπου συνδεσιμότητας χωρίς χρεώσεις”.

Η ομάδα δεν έχει αποκαλύψει ακόμα κατευθυντήριες ή χρονοδιαγράμματα, οι σημαντικές εξελίξεις ωστόσο θα ανακοινώννται όταν συμβαίνουν. Τη δεδομένη στιγμή, το πιο σημαντικό είναι ότι τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, εργάζονται τώρα στο ίδιο πεδίο, κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει τις έξυπνες οικιακές συσκευές να ενσωματωθούν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS