Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, 17:37
Αρχική security Google: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους χρήστες

Google: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους χρήστες

ηλικιωμένους

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι οι άνω των 60-65 ετών δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Ωστόσο, στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εντάξει την τεχνολογία στη ζωή τους. Η Google έχει δημοσιεύσει μια ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες που στοχεύουν ειδικά «ηλικιωμένους» χρήστες.

Ο Elijah Lawal, υπεύθυνος επικοινωνίας για θέματα ασφάλειας στη Google, δήλωσε: “Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, ο online κόσμος παρουσιάζει συνεχώς νέες εξελιγμένες απειλές”.

“Υπάρχει σίγουρα ανησυχία για τους ηλικιωμένους χρήστες του διαδικτύου – το 75% των Βρετανών άνω των 60 ετών αναφέρει ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του στο διαδίκτυο”.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε σε ένα ηλικιωμένο αγαπημένο σας πρόσωπο μια συσκευή, πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλειά του. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα για να προστατεύσετε τους αγαπημένους σας.

Η Google έδωσε κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ηλικιωμένους χρήστες τεχνολογικών προϊόντων να παραμείνουν ασφαλείς όσο βρίσκονται στο διαδίκτυο.

  1. Χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης

Πολλοί χρήστες επιλέγουν εύκολους κωδικούς πρόσβασης για να μπορούν να τους θυμούνται εύκολα. Όταν πρόκειται για ηλικιωμένους χρήστες, οι πιθανότητες χρήσης εύκολου κωδικού αυξάνονται. Ωστόσο, αυτό που είναι εύκολο για εσάς είναι συνήθως και για τους hackers. Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να μαντέψουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς σας.

Ο κ. Lawal είπε: “Αν και η απομνημόνευση πολλαπλών κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι δύσκολη, είναι σημαντικό να έχουμε διαφορετικό κωδικό για κάθε έναν από τους λογαριασμούς μας. Διαφορετικά, η παραβίαση ενός λογαριασμού θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε όλα τα προσωπικά μας στοιχεία”.

Σύμφωνα με τη Google, ένα βοηθητικό εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά είναι ο Password Manager, όπως ο Google Password Manager και η αντίστοιχη λειτουργία του Safari, τα οποία δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς για κάθε νέο λογαριασμό και τον συμπληρώνουν αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε.

  1. Προσέξτε ποιον εμπιστεύεστε

Ο κ. Lawal είπε: “Προσέξτε ιδιαίτερα όταν επισκέπτεστε sites και μην ανοίγετε συνημμένα και συνδέσμους που περιλαμβάνονται σε email από άγνωστους αποστολείς. Αυτά θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε ένα κακόβουλο site που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας ή προσπαθεί να κλέψει τις πληροφορίες σας με άλλους τρόπους. Κάποιοι επιτιθέμενοι μπορεί να παρουσιάζονται σαν άτομα που γνωρίζετε. Επομένως ελέγξτε καλά τα emails σας, ακόμα και αν φαίνεται ότι προέρχονται από γνωστές επαφές”.

  1. Προσοχή στις πληροφορίες που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δημοσιεύουν διάφορες πληροφορίες και φωτογραφίες, για να τις μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πρέπει, όμως, να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που ανεβάζετε.

Ο κ. Lawal εξήγησε γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνη η δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο: “Για παράδειγμα, η δημοσίευση φωτογραφιών του σπιτιού σας σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε να βοηθήσει τους hackers να μαντέψουν τη διεύθυνσή σας, η οποία σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία γέννησης σας, θα μπορούσε να διευκολύνει την πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό”.

Η Google προτείνει να μην δίνετε προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. κωδικούς πρόσβασης ή οικονομικές λεπτομέρειες) σε άλλα άτομα ή σε websites.

Βεβαιωθείτε ότι τα sites στα οποία εισάγετε πληροφορίες, είναι ασφαλή και κρυπτογραφημένα.

“Για παράδειγμα, επιβεβαιώστε ότι η διεύθυνση είναι σωστή και ότι ξεκινάει με “https” και όχι με “http”. Αναζητήστε το σύμβολο της κλειδαριάς στη γραμμή διευθύνσεων, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η σύνδεσή σας στο site είναι ασφαλής”.

“Θυμηθείτε ότι οι νόμιμες εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας ή τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένου ή social media – επομένως αν το κάνουν, πιθανώς δεν είναι οι νόμιμες εταιρείες”.

  1. Να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση

Τέλος, η Google τονίζει ότι όλοι οι χρήστες, όλων των ηλικιών, πρέπει να είναι συνεχώς σε επιφυλακή και να προστατεύουν τους λογαριασμούς και τις συσκευές τους.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι (73%) δηλώνουν σίγουροι για την εξερεύνηση του διαδικτύου, ωστόσο πολλοί κατεβάζουν ιούς και πέφτουν θύματα ψεύτικων ειδήσεων και απατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Πώς θα προσθέσετε ειδικά εφέ στα μηνύματα του Instagram

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε τα άμεσα μηνύματα του Instagram πιο εντυπωσιακά; Όπως κάθε άλλη δυνατότητα του Instagram, μπορείτε να προσθέσετε ειδικά...

Μόνο 270 διευθύνσεις είναι υπεύθυνες για το 55% του συνόλου της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Οι κυβερνοεγκληματίες που διατηρούν τα χρήματά τους σε κρυπτονομίσματα τείνουν να «ξεπλένουν» χρήματα μέσω ενός μικρού συνόλου διαδικτυακών υπηρεσιών, σύμφωνα με την...

Twitter: Έρχονται τα φωνητικά μηνύματα! Πώς θα τα στέλνουμε;

Το Twitter θα υποστηρίζει σύντομα φωνητικά μηνύματα τόσο στην iOS όσο και στην Android εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να στέλνετε...

Πως να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth σε ένα Nintendo Switch

Το Nintendo Switch διαθέτει υποδοχή ακουστικών. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά έχουν γίνει ασύρματα οπότε θα χρειαστείτε έναν τρόπο για να συνδέσετε αυτά...

Πώς να αποκρύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στο Telegram

Εάν επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Telegram, πρέπει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας. Με αυτό τον τρόπο, το Telegram επικυρώνει την...

Google Assistant: Πώς μπορείτε να διαγράψετε τις ηχογραφήσεις σας;

Το Google Assistant μπορεί να σας διευκολύνει πολύ στην καθημερινότητά σας. Ωστόσο, συνεπάγεται και κάποια ζητήματα ως προς το απόρρητο, καθώς όσα...

Microsoft: Office 2021 / Office LTSC έρχονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 το Microsoft Office Long Term Servicing Channel (LTSC) και το Office 2021, για...

Πώς να δημιουργήσετε με γρήγορο τρόπο QR codes με το Bing

Αν χρειαστεί ποτέ να δημιουργήσετε έναν QR code, αλλά δεν ξέρετε πως, η Microsoft διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο διαθέσιμο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα...

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...

Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία gaming Big Huge Games ενημέρωσε τους παίκτες ότι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης, η οποία επηρέασε δεδομένα της...