Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:17
Αρχική security Google: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους χρήστες

Google: Προειδοποιεί για απάτες που στοχεύουν ηλικιωμένους χρήστες

ηλικιωμένους

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι οι άνω των 60-65 ετών δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Ωστόσο, στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εντάξει την τεχνολογία στη ζωή τους. Η Google έχει δημοσιεύσει μια ανακοίνωση σχετικά με τις ηλεκτρονικές απάτες που στοχεύουν ειδικά «ηλικιωμένους» χρήστες.

Ο Elijah Lawal, υπεύθυνος επικοινωνίας για θέματα ασφάλειας στη Google, δήλωσε: “Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο, ο online κόσμος παρουσιάζει συνεχώς νέες εξελιγμένες απειλές”.

“Υπάρχει σίγουρα ανησυχία για τους ηλικιωμένους χρήστες του διαδικτύου – το 75% των Βρετανών άνω των 60 ετών αναφέρει ότι ανησυχεί για την ασφάλειά του στο διαδίκτυο”.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε σε ένα ηλικιωμένο αγαπημένο σας πρόσωπο μια συσκευή, πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλειά του. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα για να προστατεύσετε τους αγαπημένους σας.

- Advertisement -

Η Google έδωσε κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ηλικιωμένους χρήστες τεχνολογικών προϊόντων να παραμείνουν ασφαλείς όσο βρίσκονται στο διαδίκτυο.

  1. Χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης

Πολλοί χρήστες επιλέγουν εύκολους κωδικούς πρόσβασης για να μπορούν να τους θυμούνται εύκολα. Όταν πρόκειται για ηλικιωμένους χρήστες, οι πιθανότητες χρήσης εύκολου κωδικού αυξάνονται. Ωστόσο, αυτό που είναι εύκολο για εσάς είναι συνήθως και για τους hackers. Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να μαντέψουν τον κωδικό και να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές και τους λογαριασμούς σας.

Ο κ. Lawal είπε: “Αν και η απομνημόνευση πολλαπλών κωδικών πρόσβασης μπορεί να είναι δύσκολη, είναι σημαντικό να έχουμε διαφορετικό κωδικό για κάθε έναν από τους λογαριασμούς μας. Διαφορετικά, η παραβίαση ενός λογαριασμού θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε όλα τα προσωπικά μας στοιχεία”.

Σύμφωνα με τη Google, ένα βοηθητικό εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά είναι ο Password Manager, όπως ο Google Password Manager και η αντίστοιχη λειτουργία του Safari, τα οποία δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς για κάθε νέο λογαριασμό και τον συμπληρώνουν αυτόματα κάθε φορά που συνδέεστε.

  1. Προσέξτε ποιον εμπιστεύεστε

Ο κ. Lawal είπε: “Προσέξτε ιδιαίτερα όταν επισκέπτεστε sites και μην ανοίγετε συνημμένα και συνδέσμους που περιλαμβάνονται σε email από άγνωστους αποστολείς. Αυτά θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε ένα κακόβουλο site που εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας ή προσπαθεί να κλέψει τις πληροφορίες σας με άλλους τρόπους. Κάποιοι επιτιθέμενοι μπορεί να παρουσιάζονται σαν άτομα που γνωρίζετε. Επομένως ελέγξτε καλά τα emails σας, ακόμα και αν φαίνεται ότι προέρχονται από γνωστές επαφές”.

  1. Προσοχή στις πληροφορίες που δημοσιεύετε στο διαδίκτυο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δημοσιεύουν διάφορες πληροφορίες και φωτογραφίες, για να τις μοιραστούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πρέπει, όμως, να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτά που ανεβάζετε.

Ο κ. Lawal εξήγησε γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνη η δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο: “Για παράδειγμα, η δημοσίευση φωτογραφιών του σπιτιού σας σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσε να βοηθήσει τους hackers να μαντέψουν τη διεύθυνσή σας, η οποία σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, όπως η ημερομηνία γέννησης σας, θα μπορούσε να διευκολύνει την πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό”.

Η Google προτείνει να μην δίνετε προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. κωδικούς πρόσβασης ή οικονομικές λεπτομέρειες) σε άλλα άτομα ή σε websites.

Βεβαιωθείτε ότι τα sites στα οποία εισάγετε πληροφορίες, είναι ασφαλή και κρυπτογραφημένα.

“Για παράδειγμα, επιβεβαιώστε ότι η διεύθυνση είναι σωστή και ότι ξεκινάει με “https” και όχι με “http”. Αναζητήστε το σύμβολο της κλειδαριάς στη γραμμή διευθύνσεων, το οποίο επιβεβαιώνει ότι η σύνδεσή σας στο site είναι ασφαλής”.

“Θυμηθείτε ότι οι νόμιμες εταιρείες δεν θα σας ζητήσουν ποτέ να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας ή τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένου ή social media – επομένως αν το κάνουν, πιθανώς δεν είναι οι νόμιμες εταιρείες”.

  1. Να είστε συνεχώς σε επαγρύπνηση

Τέλος, η Google τονίζει ότι όλοι οι χρήστες, όλων των ηλικιών, πρέπει να είναι συνεχώς σε επιφυλακή και να προστατεύουν τους λογαριασμούς και τις συσκευές τους.

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι άνθρωποι (73%) δηλώνουν σίγουροι για την εξερεύνηση του διαδικτύου, ωστόσο πολλοί κατεβάζουν ιούς και πέφτουν θύματα ψεύτικων ειδήσεων και απατών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...