ΑρχικήsecurityΠροσωπικά δεδομένα 1.2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων εκτέθηκαν online

Προσωπικά δεδομένα 1.2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων εκτέθηκαν online

δεδομένα

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν έναν ευάλωτο Elasticsearch server, ο οποίος περιέχει σύνολα δεδομένων περισσότερων από 1,2 δισεκατομμυρίων χρηστών. Τα δεδομένα βρέθηκαν ότι σχετίζονται με 2 διαφορετικές εταιρείες data enrichment.

Το data enrichment, είναι η διαδικασία βελτίωσης του προφίλ δεδομένων του χρήστη, με την προσθήκη νέων πληροφοριών.

Ο ευάλωτος server που ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές, περιέχει προσωπικές πληροφορίες χρηστών, οι οποίες δεν προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης ή έλεγχο ταυτότητας. Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση και να κατεβάσει αυτά τα δεδομένα πηγαίνοντας απλά στο http: // 35 (.) 199 (.) 58 (.) 125: 9200.

1,2 δισεκατομμύρια αρχεία εκτέθηκαν

Οι ερευνητές που ανακάλυψαν τον ευάλωτο server, είναι οι Bob Diachenko και Vinny Troia. Δημοσίευσαν ένα screenshot, το οποίο απεικονίζει τους δείκτες της βάσης δεδομένων που ανακαλύφθηκαν και φέρουν την ένδειξη “PDL” και “OXY”. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων από μια ενιαία πηγή στο ιστορικό του οργανισμού.

Δείκτης βάσης δεδομένων

Οι ερευνητές εξέτασαν τα αρχεία 50 χρηστών. Τα δεδομένα που βρέθηκαν προέρχονταν από δύο εταιρίες data enrichment, τις People Data Labs και OxyData.

Η ανάλυση της βάσης δεδομένων “Oxy” αποκάλυψε ότι τα σύνολα δεδομένων περιέχουν σχεδόν εξολοκλήρου δεδομένα από το LinkedIn, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών και των εργαζομένων. Οι ερευνητές ήρθαν σε επαφή με το OxyData και ενημερώθηκαν: “ότι ο server δεν τους ανήκε”.

Οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να αποδώσουν τη βάση δεδομένων σε κάποια συγκεκριμένη εταιρεία, πιστεύουν ότι τα δεδομένα ανήκουν σε πελάτες και των δύο εταιρειών.

“Λόγω προφανών ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, οι πάροχοι cloud δεν μοιράζονται καμία πληροφορία των πελατών τους, κάτι που δυστυχώς οδηγεί σε αδιέξοδο την έρευνα. Οργανισμοί όπως το FBI μπορούν να ζητήσουν αυτές τις πληροφορίες μέσω νομικής διαδικασίας, αλλά δεν έχουν εξουσία να αναγκάσουν τον εκάστοτε οργανισμό να αποκαλύψει μία παραβίαση.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS