ΑρχικήinetFacebook Viewpoints πληρώνει τις απαντήσεις σας

Facebook Viewpoints πληρώνει τις απαντήσεις σας

Facebook Viewpoints: Γνωρίζουμε ήδη ότι οι εφαρμογές όπως το Facebook προσπαθούν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για εσάς. Οπότε γιατί να μην πληρώνεστε τουλάχιστον γι ‘αυτό;

Το Facebook αποκάλυψε σήμερα μια νέα εφαρμογή με την ονομασία Facebook Viewpoints. Η νέα εφαρμογή θα σας πληρώνει για να συμμετάσχετε σε έρευνες, και διάφορες άλλες εργασίες.Facebook Viewpoints

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι “ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσει τα προϊόντά της είναι να αποκτήσει πληροφορίες απευθείας από τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν”. Αυτές οι πληροφορίες θα λαμβάνονται και θα χρησιμοποιηθούν σε όλο το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, δηλαδή στις εφαρμογές Instagram, WhatsApp και Facebook.

Στη νέα υπηρεσία θα πρέπει να εγγραφείτε, και θα λάμβάνετε προσκλήσεις για να συμμετάσχετε σε διάφορα προγράμματα. Το πρώτο διαθέσιμο πρόγραμμα είναι μια έρευνα που εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο τα social media επηρεάζουν την ευημερία σας. Ο επιδιωκόμενος στόχος είναι να “αναπτυχθούν καλύτερα προϊόντα με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων των social media και την ενίσχυση του οφέλους”.

Το Facebook αναφέρει επίσης ότι θα σας ενημερώνει για το ποιες πληροφορίες συλλέγει, πώς θα χρησιμοποιηθούν και πόσους πόντους θα κερδίζετε μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Η έρευνα ευημερίας, για παράδειγμα, χρειάζεται 15 λεπτά να ολοκληρωθεί και θα κερδίσετε 1.000 πόντους, που ισοδυναμούν με πέντε δολάρια.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα ελάχιστο ποσό για την πληρωμή. Η σελίδα υποστήριξης του Facebook αναφέρει ότι θα σας ενημερώνει για το πόσους πόντους χρειάζονται για να λάβετε την πληρωμή. Το Facebook θα στέλνει τα χρήματα μέσω της PayPal. και αναφέρει ότι πρέπει θα φτάσουν “εντός 7 έως 10 ημερών” όταν φτάσετε το όριο για την πληρωμή.

Να αναφέρουμε ότι το Facebook έχει έρθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί να συλλέγει δεδομένα, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί τώρα που η εταιρεία προσφέρει έναν τρόπο να δώσετε αυτά τα δεδομένα οικειοθελώς.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει τις πληροφορίες που συλλέγει σε τρίτους και ότι δεν δεν θα μοιράζεται δημοσίως τη δραστηριότητά σας χωρίς την άδειά σας.

Πριν προχωρήσετε όμως, σκεφτείτε ξανά την αξιοπιστία της εταιρείας, καθώς δεν είναι γνωστή για το ότι τηρεί τις υποσχέσεις της.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λήψη από το app Store που χρησιμοποιείτε για οποιονδήποτε είναι 18 ετών και άνω και ζει στις ΗΠΑ. Από το 2020 θα την δούμε και στην Ευρώπη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS