ΑρχικήSecurityΤο Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σας καθώς κάνετε scroll...

Το Facebook χρησιμοποιεί κρυφά την κάμερα του iPhone σας καθώς κάνετε scroll στο feed

Εφιστούμε την προσοχή στους χρήστες iPhone. Φαίνεται ότι το Facebook μπορεί να χρησιμοποιεί ενεργά την κάμερα σας χωρίς να το γνωρίζετε, ενώ κάνετε scroll στο feed σας.

Το πρόβλημα έρχεται στο φως από ένα χρήστη που ονομάζεται Joshua Maddux ο οποίος έκανε post στο Twitter για να αναφέρει την ασυνήθιστη συμπεριφορά, η οποία εμφανίζεται στην εφαρμογή Facebook για iOS. Σε βίντεο που έκανε share, μπορείτε να δείτε την κάμερα να εργάζεται ενεργά στο παρασκήνιο καθώς κάνει scroll στο feed του.

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές εξαιτίας ενός σφάλματος που εμφανίζει το camera feed σε μια μικρή λωρίδα στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας, όταν ανοίγετε μια φωτογραφία στην εφαρμογή και σέρνεται προς τα κάτω. Δείτε παρακάτω την δημοσίευση του χρήστη στο Twitter:

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV2 hours ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV6 hours ago

Ο Maddux προσθέτει ότι εντόπισε το ίδιο θέμα σε πέντε συσκευές iPhone που τρέχουν σε iOS 13.2.2, αλλά δεν μπόρεσε να το αναπαράγει στο iOS 12. “Παρατηρώ ότι τα iPhone που τρέχουν το iOS 12 δεν δείχνουν την κάμερα (για να μην πω ότι δεν είναι χρησιμοποιούνται), “είπε.

Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις δικές μας απόπειρες. Ενώ τα iPhone που τρέχουν το iOS 13.2.2 δείχνουν πράγματι ότι η κάμερα λειτουργεί ενεργά στο παρασκήνιο, το πρόβλημα δεν φαίνεται να επηρεάζει το iOS 13.1.3. Παρατηρήσαμε επιπλέον ότι το ζήτημα παρουσιάζεται μόνο αν έχετε δώσει την πρόσβαση στο Facebook στην κάμερα σας. Εάν όχι, φαίνεται ότι η εφαρμογή Facebook προσπαθεί να αποκτήσει την πρόσβαση, αλλά το iOS αποκλείει την προσπάθεια.

Παραμένει ασαφές αν πρόκειται για μια αναμενόμενη συμπεριφορά ή απλά ένα σφάλμα στο λογισμικό για το iOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν μπορέσαμε να αναπαράγουμε το πρόβλημα στο Android (έκδοση 10, που χρησιμοποιείται στο Google Pixel 4).

Όποια και αν είναι η αιτία για αυτό, η συμπεριφορά αυτή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα – ειδικά όσον αφορά το άγριο ιστορικό του Facebook όταν πρόκειται για την ιδιωτική ζωή των χρηστών (θυμάστε την Cambridge Analytica;).

Facebook

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε εφαρμογή iOS στην οποία έχει παραχωρηθεί πρόσβαση στην κάμερα σας μπορεί να σας καταγράψει κρυφά. Το 2017, ο ερευνητής Felix Krause μίλησε στο TNW για το ίδιο θέμα.

Ο ερευνητής επεσήμανε ότι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι να ανακληθεί η πρόσβαση της κάμερας. Ένα άλλο πράγμα που πρότεινε είναι να καλύψετε την κάμερα σας – όπως ο πρώην διευθυντής του FBI James Comey και ο ίδιος ο αυτοκράτορας του Facebook Mark Zuckerberg. Οπότε μάθετε από τους επαγγελματίες…

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS