ΑρχικήinetHacker κατάφερε να τρέξει Windows 10 IoT Core σε μια αριθμομηχανή

Hacker κατάφερε να τρέξει Windows 10 IoT Core σε μια αριθμομηχανή

αριθμομηχανή

Μέχρι σήμερα, έχουμε δει επίδοξους προγραμματιστές που τους αρέσει να πειραματίζονται, να καταφέρνουν να τρέξουν τα Windows XP σε ένα Nintendo Switch και τα Windows 10 σε ένα OnePlus 6T. Και τώρα ένας προγραμματιστής κατάφερε να εκτελέσει τα Windows 10 σε μια αριθμομηχανή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, δεν πρόκειται για μία συνηθισμένη ή επιστημονική αριθμομηχανή, από αυτές που μας έρχονται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη. Οι εικόνες που δημοσίευσε ο ίδιος ο προγραμματιστής, απεικονίσουν ένα HP Prime Graphing Calculator που τρέχει Windows 10 συνοδευόμενο από μια οθόνη αφής.

Ο προγραμματιστής Ben, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Τwitter, μια εικόνα των Windows 10 IoT, που εκτελούνται στο HP Prime Graphing Calculator του.

Η αριθμομηχανή έχει χακαριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να τρέξει το Windows 10 IoT Core, το οποίο δεν προσφέρει ωστόσο πλήρη εμπειρία Windows Shell.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Windows 10 IoT Core είναι ένα λειτουργικό σύστημα που οι εταιρείες χρησιμοποιούν σε μικρότερες συσκευές που έρχονται με ή χωρίς οθόνη, για παράδειγμα, συσκευές όπως το Glas Thermostat και το Raspberry Pi.

Ωστόσο δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης των εφαρμογών του προγράμματος Universal Windows (UWP) και τις διαδικασίες παρασκηνίου σε αυτό.

Ο προγραμματιστής ανέφερε στα σχόλια του στο Twitter, ότι οι αρχικές του προσπάθειες απέτυχαν, λόγω κάποιου pre-OS σφάλματος (δεν ήταν δυνατή η έξοδος από τις υπηρεσίες εκκίνησης UEFI), καθώς η οθόνη είναι πολύ μικρή.

Αργότερα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο Windows Boot Manager και στο boot UI των Windows 10. Ωστόσο δεν έχει μοιραστεί τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσε να εγκαταστήσει τα Windows 10 σε μια αριθμομηχανή που έχει μόλις 256MB μνήμης RAM.

Φυσικά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, μέχρι να τελειοποιήσει την εμπειρία, αφού ακόμα δεν είναι πλήρως λειτουργική. Ελπίζουμε ότι σύντομα, ο προγραμματιστής θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS