ΑρχικήsecurityIoT συσκευές: Μόνο το 47% των IT μπορούν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις

IoT συσκευές: Μόνο το 47% των IT μπορούν να αντιμετωπίσουν επιθέσεις

Λιγότερο από το ήμισυ (47%) των επαγγελματιών στον τομέα της ασφάλειας στο cybersecurity εφαρμόζουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης των επιθέσεων στις συσκευές και τον εξοπλισμό των IoT παρά το γεγονός ότι εννέα στους δέκα εκφράζουν ανησυχίες για μελλοντικές απειλές, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ασφαλείας του Neustar (NISC).

Αυτά τα ευρήματα έρχονται σε μια εποχή κατά την οποία το 48% των εταιριών έχουν δεχτεί cyberattack εναντίον του IoT τους ή των συνδεδεμένων συσκευών και εξοπλισμού μόνο τον περασμένο χρόνο.

iot

Μόλις πάνω από το ένα τέταρτο (27%) ανέφεραν ότι αισθάνονται «πολύ σίγουροι» ότι το προσωπικό τους θα ξέρει πώς να προστατεύσουν την εταιρία από τέτοιες επιθέσεις, ενώ το 38% ισχυρίζεται ότι βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης ενός σχεδίου.

“Με τις συσκευές και τον εξοπλισμό IoT να αποτελούν ένα τόσο θεμελιώδες τμήμα της επιχείρησης, οι εταιρίες συνεχίζουν να συνδέουν περισσότερες συσκευές στα δίκτυά τους, με αποτέλεσμα την αύξηση του attack surface. Αυτό όχι μόνο κάνει τις επιχειρήσεις πιο ευπαθείς στις επιθέσεις, αλλά δίνει και στους attackers νέες ευκαιρίες να παραβιάζουν τα συστήματα ασφαλείας “, δήλωσε ο Rodney Joffe, πρόεδρος της NISC και ο CTO της ασφάλειας στο Neustar.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι απειλές συνεχίζουν να αυξάνονται κατά τις πρόσφατες μετρήσεις. Ο διεθνής δείκτης Cyber ​​Benchmarks, ο οποίος αντανακλά τη συνολική κατάσταση του τοπίου του cybersecurity, ακολούθησε μια σταθερή ανοδική τροχιά από την έναρξή του, φθάνοντας σε ένα νέο ρεκόρ 26,9 τον Σεπτέμβριο του 2019.

iotΗ έρευνα ζήτησε από τους επαγγελματίες ασφαλείας να ταξινομήσουν μια λίστα από cyberthreats από την υψηλότερες ανησυχίες έως τις χαμηλότερες ανησυχίες. Η παραβίαση του συστήματος αναφέρθηκε ως το κύριο μέλημα από το 22% των ερωτηθέντων, εξαιτίας των επιθέσεων DDoS (21%) και των ransomware (20%).

Το social engineering μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ήταν πιθανότατα αντιληπτό ως αυξανόμενη απειλή (55% των ερωτηθέντων ανέφεραν αύξηση κατά τον Ιούλιο / Αύγουστο του 2019), ακολουθούμενο από επιθέσεις DDoS και ransomware (και 54%) και το phising (53%).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS