ΑρχικήsecurityΑυτές οι Android συσκευές μπορεί να σας παρακολουθούν

Αυτές οι Android συσκευές μπορεί να σας παρακολουθούν

παρακολουθούν

Δέκα πολύ δημοφιλείς Android συσκευές, αποκαλύφθηκε ότι μπορούν να χακαριστούν από κακόβουλους παράγοντες και να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους μέσω Bluetooth και των αξεσουάρ USB.

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν τρωτά σημεία στις εντολές AT, που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με το λογισμικό baseband σε Android smartphones.

Οι hacker, μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τρωτά σημεία για να αποκτήσουν τους αριθμούς IMEI και IMSI, μέσω των οποίων αποκτούν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κλήσεις των χρηστών, να προωθούν κλήσεις σε άλλους αριθμούς, να μπλοκάρουν τη λειτουργία κλήσης, να εμποδίζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο και πολλά ακόμα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 10 συσκευές που επηρεάζονται και μπορεί να σας παρακολοθούν:

  1. Samsung Galaxy S8 +
  2. Samsung Galaxy S3
  3. Samsung Note 2
  4. Huawei P8 Lite
  5. Huawei Nexus 6P
  6. Google Pixel 2
  7. LG G3
  8. LG Nexus 5
  9. Motorola Nexus 6
  10. HTC Desire 10 Lifestyle

Πώς καταφέρνουν οι hacker να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες συσκευών;

Όλα τα smartphones έρχονται με έναν επεξεργαστή baseband, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργικότητα που σχετίζεται με τις ραδιοσυχνότητες για κυψελοειδή συνδεσιμότητα και έναν επεξεργαστή εφαρμογών (AP) γενικών καθηκόντων.

Ο επεξεργαστής AP μπορεί να στείλει εντολές AT για να αλληλεπιδράσει με τον επεξεργαστή baseband, ώστε να εκτελέσει διάφορες λειτουργίες κυψελοειδούς δικτύου.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι πολλά Android smartphones επιτρέπουν την αποστολή AT εντολών από αξεσουάρ USB και Bluetooth, κάτι που μπορεί να επιτρέψει σε hacker να τα χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές χρηστών και στη συνέχεια να τους παρακολουθούν.

Ο ερευνητής ασφαλείας Syed Rafiul Hussain και οι συνεργάτες του Imtiaz Karim, Omar Chowdhury, θα ανακοινώσουν τα ευρήματά τους τον επόμενο μήνα σε ένα συνέδριο σχετικά με την ασφαλεία.

Ενώ η Samsung αποφάσισε να αναπτύξει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τις συσκευές που επηρεάζονται, η Huawei δεν έχει κάνει ακόμα γνωστή κάποια ενέργεια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS