ΑρχικήsecurityΤα Windows 10 έρχονται σε Nintendo Switch κονσόλες

Τα Windows 10 έρχονται σε Nintendo Switch κονσόλες

Τα Windows 10 τώρα εγκατεστημένα σε κονσόλα Nintendo Switch. Το εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε πρόωρο στάδιο αλλά εξελίσσεται γρήγορα.

Η εγκατάσταση λειτουργικών συστημάτων στις κονσόλες Nintendo Switch, φαίνεται να είναι η επερχόμενη μεγάλη πρόκληση των προγραμματιστών σε όλο τον κόσμο, καθώς μετά την επιτυχής αξιοποίηση του Android και του Linux στην κονσόλα παιχνιδιών, κάποιος κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τα Windows 10.

Ο χρήστης του Twitter, @imbushuo , ο οποίος βοήθησε στην εγκατάσταση των Windows 10 σε ARM στο Lumia 950 XL, τώρα προσπαθεί να εγκαταστήσει το ίδιο λειτουργικό πρόγραμμα στην κονσόλα Nintendo Switch.

Φωτογραφίες της δουλειάς του επιβεβαιώνουν πως το λειτουργικό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί στη συσκευή, μολονότι προς το παρόν η οθόνη μπλοκάρει και δεν γίνεται επιτυχής επανεκκίνηση.

Nintendo

Βέβαια, αυτά τα θέματα θα επιλυθούν σύντομα και είναι θέμα χρόνο τα Windows 10 να εγκατασταθούν επιτυχώς στη συσκευή. Η κονσόλα Nintendo Switch διαθέτει chipset ARM, που σημαίνει πως τεχνικά θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα Windows 10 βασισμένα σε ARM εάν διέθεταν ένα προσαρμοσμένο firmware UEFI και το σωστό πρόγραμμα. Ο προγραμματιστής εξηγεί «Δεν είναι εύχρηστο ακόμη. Μπορεί να κάνει εκκίνηση σε κάτι από την κάρτα SD (χρειάζεται ολοτελής ακολουθία εκκίνησης). Μετά τα Windows Kernel κολλάνε με την τρέχουσα περιοχή μνήμης

Παρόλα αυτά, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να αποκαλυφθούν τα πραγματικά οφέλη από την εγκατάσταση των Windows 10 στην κονσόλα Nintendo Switch, ειδικά εφόσον αυτό το εγχείρημα δεν θα βοηθήσει σε τίποτα την εμπειρία του παιχνιδιού.

Το firmware UEFI που χρησιμοποιείται για να τρέξουν τα Windows 10 σε ARM στην κονσόλα Nintendo Switch είναι διαθέσιμο στο GitHub για όποιον επιθυμεί να υποστηρίξει την ιδέα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγχειρήματος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS