ΑρχικήinetΤο USB4 υιοθετεί τo Thunderbolt 3 της Intel για ταχύτητες έως 40...

Το USB4 υιοθετεί τo Thunderbolt 3 της Intel για ταχύτητες έως 40 GBPS

Thunderbolt Έχει περάσει μόνο μία εβδομάδα από τότε που το USB Implementing Forum (USB-IF) αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα μορφή του USB 3.2 και τις αλλαγές για το USB 3.0 και USB 3.1. Το USB Promoter Group κυκλοφόρησε σήμερα ένα ακόμα πιο γρήγορο πρότυπο USB4. Το USB4 αναμένεται να αυξήσει τις μέγιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων σε 40 Gbps, σε σχέση με τα 20 Gbps που προσφέρονται από το USB 3.2. Το νέο πρότυπο βασίζεται στο πρωτόκολλο Thunderbolt της Intel.

Το νέο interface θα χρησιμοποιεί USB Type-C connectors και θα διατηρεί backwards συμβατότητα με interfaces USB 2.0, USB 3.2 και Thunderbolt 3.

Σύμφωνα με μια αναφορά του CNET, η συμβολή του πρωτοκόλλου Thunderbolt 3 της Intel στο USB Promoter Group φέρνει ουσιαστικά το Thunderbolt 3 σε πλατφόρμες PC και επιτρέπει σε διάφορες εταιρείες να ενσωματώσουν την υποστήριξή του στα προϊόντα τους. Οι επερχόμενοι επεξεργαστές Ice Lake της Intel θα είναι επίσης τα πρώτα CPUs, που θα υποστηρίζουν το Thunderbolt 3 εγγενώς, γεγονός που σημαίνει ότι οι χρήστες των Windows δεν θα χρειάζονται πρόσθετο Thunderbolt driver για να μπορούν να το αξιοποιήσουν.

Ωστόσο, πρόκειται μόνο για ένα προσχέδιο το οποίο δεν είναι επίσημο, εκτός εάν δημοσιευθεί αργότερα αυτό το έτος (αναμένεται στα μέσα του 2019).

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσει λίγο πριν αρχίσουμε να βλέπουμε τη συμβατότητα USB4 σε συσκευές. Ίσως στο 4ο τρίμηνο του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS