ΑρχικήsecurityΑπό τον αριθμό τηλεφώνου μπορείς να βρεις το προφίλ αυτού που ψάχνεις...

Από τον αριθμό τηλεφώνου μπορείς να βρεις το προφίλ αυτού που ψάχνεις στο Facebook

Αντιμέτωπο πάλι με αντιδράσεις βρίσκεται το Facebook, για τον τρόπο που προστατεύει τους τηλεφωνικούς αριθμούς που παρέχονται από τους χρήστες με σκοπό την ασφάλεια τους στην πλατφόρμα.

Την Παρασκευή, ο Jeremy Burge, ο οποίος διατηρεί την ιστοσελίδα Emojipedia, έκανε μία ανάρτηση στο Twitter στην οποία επικαλείται αριθμούς που προστέθηκαν στην πλατφόρμα για να χρησιμοποιηθεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων – μια ασφαλής διαδικασία σύνδεσης η οποία απαιτεί δύο βήματα πριν την πρόσβαση στον λογαριασμό-  και ήταν πλέον ανιχνεύσιμα. Ο Burge συγκεκριμένα έγραψε «Εδώ και χρόνια το Facebook ισχυριζόταν πως η προσθήκη ενός αριθμού τηλεφώνου για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων ήταν μόνο για την ασφάλεια. Πλέον μπορεί κάποιος να αναζητήσει τον αριθμό αυτόν και δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα.»

Facebook

Ο Burge ισχυρίζεται ότι το Facebook έχει ως προεπιλογή τη δυνατότητα να αναζητηθεί κάποιος μέσω του τηλεφωνικού του αριθμού. Αυτό ισχύει για όλους και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξαιρεθεί κάποιος. Όταν ένας χρήστης εγγράφεται στον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων , παρέχει περισσότερες πληροφορίες για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του όπως για παράδειγμα τον αριθμό του τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email του. Θεωρητικά, αυτός ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιείται για αυτόν τον λόγο, δεν εμφανίζεται στο προφίλ του χρήστη.

Σε δήλωση του, το Facebook ισχυρίζεται ότι οι ρυθμίσεις στην επιλογή «who can look me up» δεν είναι καινούργιες και δεν είναι συγκεκριμένες για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Δηλώνει επιπλέον «Τον Απρίλιο του 2018, αφαιρέσαμε τη δυνατότητα για κάποιον να αναζητήσει κάποιον άλλον με βάση τον αριθμό του ή τη διεύθυνση email. Σήμερα, οι ρυθμίσεις της επιλογής «who can look me up» καθορίζουν τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί ο αριθμός τηλεφώνου ή το email σας για να σας αναζητήσουν με άλλους τρόπους, όπως όταν κάποιος ανεβάζει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Facebook από το κινητό τους τηλέφωνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook βρίσκεται στο επίκεντρο για τον τρόπο που χειρίζεται τους τηλεφωνικούς αριθμούς που οι χρήστες χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Το φθινόπωρο που πέρασε, ο κολοσσός παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που οι χρήστες υπέβαλαν για σκοπούς ασφαλείας, για να τους στοχεύσει με διαφημίσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS