ΑρχικήgamingΠως να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις όταν παίζετε online games

Πως να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις όταν παίζετε online games

Εάν έχετε παίξει ποτέ ένα free-to-play game στην κινητή συσκευή σας ή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πιθανόν να έχετε πέσει θύμα μιας ενοχλητικής διαφήμιση η οποία έχει διαταράξει την εμπειρία σας.

Ενώ οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να δεχτούμε ότι οι διαφημίσεις είναι ένα αναγκαίο κακό, πολλές φορές καταφέρνουν να μας εκνευρίσουν αρκετά. Γι’αυτόν τον λόγο ορισμένοι προγραμματιστές προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να πληρώσουν μια σταθερή χρέωση για μια ad free εμπειρία σε ένα παιχνίδι, το οποίο δε μας συμφέρει πάντα. Υπάρχουν, όμως, διαθέσιμες ορισμένες οικονομικές εναλλακτικές λύσεις.

διαφημίσεις

Block εξωτερικών διαφημίσεων με ένα hosts file.

Ουσιαστικά, ένα hosts file είναι το αρχείο που είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας και χαρτογραφεί ένα host name (όπως ένα domain name) σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP. Με την επεξεργασία του αρχείου hosts, μπορείτε να μεταφέρετε με μη αυτόματο τρόπο συγκεκριμένα domain και host names σε διαφορετικές διευθύνσεις IP.

Αυτό είναι ιδιαίτερα πρακτικό στην περίπτωση των κακόβουλων προγραμμάτων και των servers που φιλοξενούν διαφημίσεις εντός παιχνιδιών, καθώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε τα domain names τους σε unroutable διευθύνσεις IP (όπως 0.0.0.0.). Αντί να χρειάζεται να καταγράφετε με μη αυτόματο τρόπο κάθε ad server που συναντάτε, υπάρχουν αρκετοί κατάλογοι master block που διατίθενται δωρεάν στο κοινό. Για να χρησιμοποιήσετε ένα custom hosts file, απλά πρέπει να το κατεβάσετε και να αντικαταστήσετε το υπάρχον αρχείο στο λειτουργικό σας σύστημα. Η ακριβής του θέση θα διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας.

Φυσικά, η μέθοδος hosts δεν είναι απολύτως τέλεια, καθώς έχει αρκετές ελλείψεις. Για παράδειγμα, μερικά παιχνίδια θα φιλοξενούν διαφημίσεις στους δικούς τους διακομιστές, οπότε το κλείδωμα μεμονωμένων domains δεν έχει καμία σημασία. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην έχετε τα απαιτούμενα system permissions για την πρόσβαση και την επεξεργασία του αρχείου hosts. Αυτή η μέθοδος επίσης δεν είναι αποτελεσματική όταν πρόκειται για διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό: οι εταιρείες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να παρακάμψουν τα επεξεργασμένα host files και μερικές φορές αρνούνται να σας αφήσουν να παίξετε το παιχνίδι τους εάν ανιχνεύσουν ότι ανακατευθύνετε την πρόσβαση στους ad servers τους.

 

Χρήση adblocking software για πλήρη προστασία

Για πιο εξελιγμένο adblocking, καλύτερα να βασιστείτε σε ένα λογισμικού που είναι αφιερωμένο στην προστασία σας από τις διαφημίσεις και κακόβουλο λογισμικό. Ένα τέτοιο προϊόν είναι το Adlock for PC, το οποίο προσφέρει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες που απλώς δεν μπορεί να προσφέρει η μέθοδος των hosts, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εντοπισμού δυνητικά επιβλαβών συνδέσμων και προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων με τη χρήση Secure Surfing, ρυθμίζει την κίνηση σαν ένα firewall ενώ παρέχει traffic και blocking report.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα βολικό για τους χρήστες του Android, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να χρειαστεί να κάνετε root μια συσκευή. Το λογισμικό προσφέρει μια σειρά συνδρομητικών πακέτων, ανάλογα με τον αριθμό των συσκευών που θέλετε να προστατεύσετε και τη διάρκεια της άδειας – είτε ένα χρόνο είτε διάρκεια ζωής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS