ΑρχικήsecurityΈλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων στο iCloud

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων στο iCloud

Μετά την μεγάλη διαρροή φωτογραφιών διασημοτήτων του περασμένου μήνα, η Apple ενεργοποίησε μια διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων για την πρόσβαση στο iCloud.

icloud

Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων απαιτεί την είσοδο ενός επιπλέον τετραψήφιου κωδικό πρόσβασης που δημιουργείται δυναμικά, και αποστέλλεται σε αξιόπιστη συσκευή του χρήστη, εκτός του συνηθισμένου κωδικού πρόσβασης.

Η Apple ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων έχει σαν στόχο την πρόληψη παραβίασης των λογαριασμών του iClοud.
Μόλις επιβεβαιωθεί ένας χρήστης, μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του στο iClοud που θα παραμένουν ξεκλείδωτα να κλείσει το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ή αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό του.

Σε ένα μήνυμα προς τους χρήστες, η Apple είπε ότι αν το iCloud χρησιμοποιείτε με οποιαδήποτε εφαρμογές τρίτων, όπως το Microsoft Outlook ή το Mozilla Thunderbird, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ειδικούς κωδικούς για τις εφαρμογές που θα επιτρέπουν στο χρήστη να συνδεθεί με ασφάλεια, ακόμη και αν η εφαρμογή δεν υποστηρίζει την επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι κωδικοί πρόσβασης 2 παραγόντων θα απαιτούνται από την 1η Οκτωβρίου.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS