ΑρχικήinetMicrosoft: Διερευνά τις αργές ταχύτητες VPN μετά τις ενημερώσεις Μαΐου

Microsoft: Διερευνά τις αργές ταχύτητες VPN μετά τις ενημερώσεις Μαΐου

Η Microsoft ερευνά προβλήματα ταχύτητας που επηρεάζουν τις συνδέσεις VPN L2TP/IPsec μετά την εγκατάσταση των πιο πρόσφατων ενημερώσεων του Windows 11.

Δείτε επίσης: Microsoft: Εξαγορά Activision Blizzard θα εγκριθεί στις 15 Μαΐου
Microsoft

Σύμφωνα με αναφορές από χρήστες και διαχειριστές των Windows, οι περιορισμοί στο εύρος ζώνης σύνδεσης προκλήθηκαν για πρώτη φορά από μια μη ασφαλή, προαιρετική ενημέρωση του Απριλίου του 2023, με κωδικό KB5025305.

Η εταιρεία παρουσίασε τις ίδιες διορθώσεις και βελτιώσεις που περιλαμβάνονται στην ενημέρωση προεπισκόπησης KB5025305, στην υποχρεωτική αθροιστική ενημέρωση KB5026372 που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης κώδικα αυτού του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα σύνδεσης θα λυθούν για περισσότερους χρήστες των Windows.

Με βάση τις αναφορές που είδε το BleepinComputer από τον χρόνο που έγιναν διαθέσιμες οι ενημερώσεις και οι δύο ενημερώσεις προκαλούν προβλήματα ταχύτητας στο L2TP/IPsec VPN μετά την εγκατάστασή τους.

Δεν υπάρχουν προβλήματα με τη σύνδεση στο VPN, μόλις εισέλθετε, οι ταχύτητες είναι εξαιρετικά αργές και το RDP ουσιαστικά τελειώνει. Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο επιβεβαιώνει ότι το KB5025305 προκαλεί προβλήματα ταχύτητας στο L2TP/IPsec VPN“, μοιράστηκε ένας διαχειριστής των Windows στο Reddit.

Δείτε ακόμα: Το νέο στέλεχος ransomware CACTUS εκμεταλλεύεται ελαττώματα VPN για να διεισδύσει σε δίκτυα

ταχύτητες

Οι πρόσθετες αναφορές από χρήστες αποκαλύπτουν ότι αυτό το πρόβλημα επηρεάζει μόνο τις συνδέσεις Wi-Fi και όχι τις ενσύρματες συνδέσεις, όπως φαίνεται.

«Η Microsoft γνωρίζει το ζήτημα και το εξετάζει», είπε ένας εκπρόσωπος τη Δευτέρα, σχετικά με ζητήματα ταχύτητας.

Παρόλο που δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα σε επηρεαζόμενα συστήματα Windows 11 μέχρι να δοθεί μια επιδιόρθωση από τη Microsoft, οι διαχειριστές των Windows συνιστούν την απεγκατάσταση των ενημερώσεων που προκαλούν το πρόβλημα.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία συγκεντρώνει όλες τις επιδιορθώσεις ασφαλείας σε μια ανανεωμένη έκδοση. Άρα, η απεγκατάσταση της ενημέρωσης KB5026372 θα αφαιρέσει επίσης όλες τις πρόσφατες επιδιορθώσεις για συγκεκριμένα προβλήματα ασφαλείας. Παρόλα αυτά, μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα ταχύτητας στο VPN.

Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι η KB5025305, μια προαιρετική ενημέρωση, προκαλεί επιβράδυνση στους SSD και επηρεάζει τις ταχύτητες εγγραφής, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης στα παιχνίδια.

Δείτε επίσης: Το malware OpcJacker που κλέβει crypto στοχεύει χρήστες με fake υπηρεσία VPN

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης εκτός ζώνης (OOB) τον Ιανουάριο του 2022, για να διορθώσει προβλήματα σύνδεσης με L2TP VPN χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη Windows VPN. Αυτά τα προβλήματα προκλήθηκαν από ενημερώσεις ενημέρωσης κώδικα που κυκλοφόρησε η Microsoft στο Patch Tuesday Ιανουαρίου του 2022.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS