ΑρχικήinetΤα μελλοντικά Raspberry Pi μπορεί να κατασκευάζονται από βακτήρια!

Τα μελλοντικά Raspberry Pi μπορεί να κατασκευάζονται από βακτήρια!

βακτήρια

Μία νέα μελέτη σχετικά με τις δυνατότητες της βιολογίας, υποδεικνύει ότι στο μέλλον, οι υπολογιστές θα μπορούσαν να λειτουργούν με βακτήρια! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, με λίγη έρευνα και προσπάθεια, η βιολογία θα μπορούσε να αντικαταστήσει το πυρίτιο που χρησιμοποιείται στις υπολογιστικές συσκευές με βακτήρια.

Οι ερευνητές Raphael Kim και Stefan Poslad από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο, περιγράφουν στο σύγγραμμά τους, πώς το βακτήριο E.coli που χρησιμοποιείται συνήθως μπορεί να λειτουργήσει όπως ακριβώς ένα Raspberry Pi.

Ο προγραμματισμός τέτοιων οργανικών “συσκευών” δεν πρόκειται να είναι εύκολος, αλλά μόλις αποκτηθούν λίγες περισσότερες γνώσεις για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το DNA, οι σταθμοί εργασίας θα αρχίσουν να μεταμορφώνονται σε εργαστήρια βιολογίας.

Οι ερευνητές εξήγησαν επίσης πώς θα πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση. Προς το παρόν, τα εργαλεία και οι τεχνικές για τη διεξαγωγή πειραμάτων μικρής κλίμακας με μικροοργανισμούς είναι άμεσα διαθέσιμα.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να αγοράσει ένα κιτ με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά, για να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους πειράματα. “Τα βακτήρια, ειδικά το E. Coli, αποτελούν το ιδανικό εργαλείο για την προώθηση τέτοιων έργων, δεδομένου ότι είναι εύκολο να αποκτηθούν, να καλλιεργηθούν και να διατηρηθούν.”

Αλλά το σημαντικό ερώτημα είναι εάν τα μικρόβια είναι ασφαλή στη χρήση τους;

Το πρότυπο στέλεχος K-12 E.coli που χρησιμοποιείται στο εργαστήριο Amino, είναι σχετικά ασφαλές στη χρήση. Έχει βιολογικώς κατασκευαστεί έτσι ώστε να είναι μη παθογόνο και δεν εξαπλώνεται έξω από το εργαστηριακό περιβάλλον.

Ένα στέλεχος K-12 είναι εύκολο να αγοραστεί στην Αμερική και στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης. Ωστόσο, τα κιτ εκκίνησης που είναι διαθέσιμα στην αγορά, προς το παρόν έχουν περισσότερο διδακτικό παρά χρηστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, το Engineer it Kit της Amino Labs παράγει E.coli που μπορεί να δημιουργήσει πρωτεΐνες διαφορετικών χρωμάτων.

Το έγγραφο καταλήγει: “Παρόλο που τα βακτήρια υψηλής τεχνολογίας μπορούν να παρέχουν αποτελεσματικά συστήματα επικοινωνίας, τελικά είναι βιολογικές οντότητες, οι οποίες μπορούν να παράγουν απροσδόκητα αποτελέσματα (π.χ. μεταλλάξεις). Συνολικά, αν και η χρήση βακτηριδίων στα IoT και HCI προσφέρει συναρπαστικές ευκαιρίες, παρουσιάζουν και νέες ηθικές προκλήσεις, οι οποίες παρέχουν επιπλέον πεδίο για συζήτηση».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS