Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:51
Αρχική security Hacking επίθεση στη πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν από την Αμερική;

Hacking επίθεση στη πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν από την Αμερική;

Το Ιράν αρνείται ότι η πετρελαϊκή του υποδομή είχε δεχτεί επιτυχή hacking επίθεση από μια κυβερνητική επιχείρηση, μετά από αναφορές για διαταραχές της online ασφάλειάς του.

«Σε αντίθεση με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι δεν σημειώθηκε επιτυχές cyber attack στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας και σε άλλες κρίσιμες υποδομές», ανέφερε το γραφείο κυβερνητικής ασφάλειας.

Η δήλωση δεν διευκρίνισε ποιες αναφορές αφορούσε.

Το NetBlocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί τις διακοπές στο διαδίκτυο, σε πρόσφατο tweet ανέφερε ότι «τα network data δείχνουν διαλείπουσες διακοπές στη σύνδεση στο διαδίκτυο στο #Iran.»

Ωστόσο, δήλωσε ότι η αιτία ήταν ασαφής και ότι ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος, επηρεάζοντας τις “διαδικτυακές βιομηχανικές και κυβερνητικές πλατφόρμες” και συγκεκριμένους παρόχους.

«Οι διακοπές πιθανότατα να οφείλονται σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο ή ένα μη προγραμματισμένο τεχνικό περιστατικό στα επηρεαζόμενα δίκτυα», πρόσθεσε.

 Ιράν Hacking επίθεση

Ο υπουργός τηλεπικοινωνιών του Ιράν, Mohammad Javad Azari Jahromi, αναγνώρισε στο παρελθόν ότι η Τεχεράνη «αντιμετωπίζει τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο – όπως το Stuxnet».

Ο ιός Stuxnet, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2010, πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Το Ιράν τότε κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησαν τον ιό για να στοχεύσουν τους φυγοκεντρωτές που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...