ΑρχικήsecurityHacking επίθεση στη πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν από την Αμερική;

Hacking επίθεση στη πετρελαϊκή υποδομή του Ιράν από την Αμερική;

Το Ιράν αρνείται ότι η πετρελαϊκή του υποδομή είχε δεχτεί επιτυχή hacking επίθεση από μια κυβερνητική επιχείρηση, μετά από αναφορές για διαταραχές της online ασφάλειάς του.

«Σε αντίθεση με τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι δεν σημειώθηκε επιτυχές cyber attack στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας και σε άλλες κρίσιμες υποδομές», ανέφερε το γραφείο κυβερνητικής ασφάλειας.

Η δήλωση δεν διευκρίνισε ποιες αναφορές αφορούσε.

Το NetBlocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί τις διακοπές στο διαδίκτυο, σε πρόσφατο tweet ανέφερε ότι «τα network data δείχνουν διαλείπουσες διακοπές στη σύνδεση στο διαδίκτυο στο #Iran.»

Ωστόσο, δήλωσε ότι η αιτία ήταν ασαφής και ότι ο αντίκτυπος ήταν περιορισμένος, επηρεάζοντας τις “διαδικτυακές βιομηχανικές και κυβερνητικές πλατφόρμες” και συγκεκριμένους παρόχους.

«Οι διακοπές πιθανότατα να οφείλονται σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο ή ένα μη προγραμματισμένο τεχνικό περιστατικό στα επηρεαζόμενα δίκτυα», πρόσθεσε.

 Ιράν Hacking επίθεση

Ο υπουργός τηλεπικοινωνιών του Ιράν, Mohammad Javad Azari Jahromi, αναγνώρισε στο παρελθόν ότι η Τεχεράνη «αντιμετωπίζει τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο – όπως το Stuxnet».

Ο ιός Stuxnet, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2010, πιστεύεται ότι έχει κατασκευαστεί από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Το Ιράν τότε κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι χρησιμοποίησαν τον ιό για να στοχεύσουν τους φυγοκεντρωτές που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS