ΑρχικήsecurityΕργοστάσια παραγωγής πετρελαίου δέχτηκαν επίθεση μέσω drones

Εργοστάσια παραγωγής πετρελαίου δέχτηκαν επίθεση μέσω drones

εργοστάσια Το Σαββατοκύριακο η Σαουδική Αραβία ήρθε αντιμέτωπη με δυο μεγάλες επιθέσεις. Δυο μεγάλα εργοστάσια παραγωγής πετρελαίου έπεσαν θύμα επίθεσης από drones με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι αντάρτες Houthi στην Υεμένη. Το Σάββατο το πρωί, οι δράστες χρησιμοποίησαν δέκα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πραγματοποίησαν επιθέσεις, που προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά σε μεγάλη πετρελαϊκή εγκατάσταση.

Οι στόχοι των επιθέσεων ήταν τα εργοστάσια Abqaiq και Khurais. Εκτιμάται ότι περίπου το 50% της παραγωγής (περίπου 5,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως), έχει διαταραχθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς. Ωστόσο, ο υπουργός σε θέματα Ενέργειας, Prince Abdulaziz, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα κι έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες των πελατών.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε κατευθείαν το Ιράν. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε ένα tweet στο οποίο έγραφε ότι το Ιράν έκανε μια πρωτοφανή επίθεση σε εργοστάσια πετρελαίου που προμηθεύουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον ζήτησε από όλα τα κράτη να καταδικάσουν δημοσίως τις επιθέσεις του Ιράν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τους εταίρους και τους συμμάχους για να διασφαλίσουν ότι οι αγορές ενέργειας θα παραμείνουν ικανοποιητικές και ότι το Ιράν θα λογοδοτήσει για τις επιθέσεις του”, είπε.

Από την πλευρά του, το Ιράν αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Οι αντάρτες Houthi χρησιμοποιούν συχνά drones για πολλά πράγματα. Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να κατασκοπεύσουν τους στόχους τους ή για να εξαπολύσουν επιθέσεις με πυρομαχικά σε μέγεθος χειροβομβίδας.

Μετά την επίθεση, το πετρέλαιο έφτασε την υψηλότερη τιμή, που έχει παρουσιάσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS