ΑρχικήsecurityΗΠΑ:Kατηγορεί 3 hacking ομάδες της Β. Κορέας για κλοπή cryptocurrency!

ΗΠΑ:Kατηγορεί 3 hacking ομάδες της Β. Κορέας για κλοπή cryptocurrency!

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έβγαλε ανακοίνωση στοχοποιώντας τρεις ομάδες για cyberattacks. Αυτές είναι οι Lazarus Group, Bluenoroff και Andariel, που προέρχονται από την Βόρειο Κορέα. Το Υπουργείο των ΗΠΑ δήλωσε, ότι πρόκειται κυρίως για κλοπές cryptocurrency.

cryptocurrency

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτές οι τρεις ομάδες είναι στην λίστα με τους υπεύθυνους για την κλοπή cryptocurrency αξίας 571 εκατομμύρια δολάρια από πέντε διαφορετικά χρηματιστήρια στην Ασία το 2017 και 2018.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα έκανε μια ανακοίνωση για το δεύτερο συνέδριο cryptocurrency που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Pyongyang, στο οποίο καλεί ολόκληρη την κοινότητα να μοιραστεί πληροφορίες και να πραγματοποιήσει συμφωνίες.

Η πεποίθηση του Υπουργείου Οικονομικών είναι ότι με τα κλεμμένα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένου του cryptocurrency, έγινε η ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων. Κατά συνέπεια, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ανήκει ή ελέγχεται από κάποια από αυτές τις τρεις ομάδες, έγινε αυτόματα blocked και reported στο Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC).

Η ανακοίνωση έλεγε ότι οι πολίτες, οι κάτοικοι των ΗΠΑ αλλά και οι εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στις ΗΠΑ, απαγορεύεται να έχουν την παραμικρή σχέση με κάποια από αυτές τις ομάδες. Οποιοσδήποτε δε συμμορφωθεί με την απόφαση θα αντιμετωπίσει κυρώσεις. Το ίδιο θα συμβεί και σε οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας που ασχολείται με τις αυτές τις ομάδες, αφού επί τις ουσίας θα αποκλειστεί εξ ολοκλήρου από την αγορά του δολαρίου.

cryptocurrency

  • Lazarus: Πρόκειται για την παλαιότερη από τις άλλες δύο ομάδες. Συμμετείχε στις επιθέσεις ransomware WannaCry που συνέβησαν το 2017.
  • Bluenoroff: Εντοπίστηκε από τις ομάδες cybersecurity το 2014 και ευθύνεται τόσο για τις κλοπές cryptocurrency, όσο και για την κλοπή 80 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές.
  • Andariel: Καταγράφηκε πρώτη φορά το 2015 και κατηγορήθηκε ότι ήταν η ομάδα πίσω από την επίθεση hacking του προσωπικού υπολογιστή του Υπουργού Άμυνας της Νοτίου Κορέας.

Και οι τρεις ομάδες ελέγχονται από τη Βόρεια Κορέα και σχετίζονται σίγουρα με επιθέσεις cryptocurrency, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS