ΑρχικήsecurityMicrosoft: Λέει ότι η κυβέρνηση της ζήτησε να κατασκοπεύσει άλλες χώρες

Microsoft: Λέει ότι η κυβέρνηση της ζήτησε να κατασκοπεύσει άλλες χώρες

Microsoft Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο βιβλίο με το όνομα «Tools and Weapons: The Promise and the Peril of the Digital Age». Το βιβλίο έγραψε ο Brad Smith, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft. Μεταξύ των άλλων, στο βιβλίο περιέχονται διάφορα στοιχεία σχετικά με τις σχέσεις της Microsoft με διάφορες υπηρεσίες αλλά και με την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Smith είναι αντίθετος με την απαγόρευση των προϊόντων της Huawei από την Αμερική. Μάλιστα, δεν διστάζει να εκφράσει την άποψή του στο βιβλίο και να κατακρίνει αυτή την κίνηση της κυβέρνησης. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου, πολλές εφημερίδες σχολίασαν την άποψη του Smith.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που αναφέρει ο Smith στο βιβλίο είναι ότι κάποια στιγμή τον προσέγγισε ένας ανώνυμος σύμβουλος Trump και του ζήτησε να συνεργαστούν με σκοπό να κατασκοπεύσουν άλλες χώρες. Φυσικά, ο Smith δεν δέχτηκε την πρόταση για τη συνεργασία, γιατί δεν θα ήταν καλό για την Microsoft και τις δουλειές του.

Συγκεκριμένα, ο Smith γράφει στο βιβλίο ότι του ζητήθηκε: “Ως αμερικανική εταιρεία, γιατί δεν συμφωνείτε να βοηθήσετε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κατασκοπεύει ανθρώπους σε άλλες χώρες;”. Πιο κάτω γράφει ότι ο Trump έχει ανοίξει νέα ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή και αναρωτιέται αν αυτά τα ξενοδοχεία θα κατασκοπεύουν τους πελάτες που προέρχονται από άλλες χώρες.

Ο Smith αναφέρει στο βιβλίο και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Εταιρείες όπως η Microsoft αντιμετωπίζουν συχνά τέτοιου είδους δεοντολογικές και νομικές προκλήσεις. Ο Πρόεδρος Trump δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει τέτοιες προτάσεις στην εταιρεία.

Η Microsoft αρνήθηκε να κατασκοπεύσει άλλες κυβερνήσεις, ωστόσο έχει βοηθήσει πολλές φορές τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να αντιμετωπίσουν hacking επιθέσεις και εργάστηκε μαζί τους για χρόνια, χωρίς να το γνωρίζει ο κόσμος.

Τέλος, ο Smith προτείνει να θεσπιστούν κάποιοι βασικοί κανονισμοί, που να εμποδίζουν τη μη ηθική και σωστή χρήση της τεχνολογίας, όπως την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS