ΑρχικήbusinessΗ IBM ενοποιεί το Cloud Foundry και το Red Hat OpenShift

Η IBM ενοποιεί το Cloud Foundry και το Red Hat OpenShift

Στη σύνοδο κορυφής Cloud Foundry στη Χάγη, η IBM παρουσίασε σήμερα το Cloud Foundry Enterprise Environment στην πλατφόρμα OpenShift της Red Hat.

Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οικοσύστημα ανοιχτού κώδικα Cloud Foundry Platform-as-a-Service και το Kubernetes-centric OpenShift της Red Hat θεωρούνταν ανταγωνιστές αφού και τα δύο εργαλεία ανταγωνίζονται στον τομέα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να εκσυγχρονίσουν τις πλατφόρμες ανάπτυξης και υλοποίησης των εφαρμογών τους. Αλλά πολλά πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Από την τεχνική πλευρά, το Cloud Foundry άρχισε να υιοθετεί το Kubernetes ως επιλογή για ανάπτυξη εφαρμογών και ως τρόπο εμπορευματοποίησης και λειτουργίας του ίδιου του Cloud Foundry.

IBM

Από την επιχειρηματική πλευρά, η απόκτηση της Red Hat από την IBM έχει επιφέρει κάποιες αλλαγές. Η IBM υποστηρίζει το Cloud Foundry ως μέλος κορυφαίου επιπέδου, ενώ η Red Hat ποντάρει στη δική της πλατφόρμα. Τώρα που η εξαγορά έχει κλείσει, δεν είναι ίσως έκπληξη το γεγονός ότι η IBM εργάζεται για να ενσωματώσει το Cloud Foundry στην πλατφόρμα της Red Hat.

Προς το παρόν, η εργασία αυτή εξακολουθεί να αποτελεί επίσημα ακόμη ένα τεχνολογικό πείραμα, αλλά αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η IBM σχεδιάζει να την μετατρέψει σε ένα πλήρως υποστηριζόμενο έργο που θα δώσει στους χρήστες του Cloud Foundry τη δυνατότητα να αναπτύξουν την εφαρμογή τους στο OpenShift, ενώ οι πελάτες του OpenShift να μπορούν να προσφέρουν στους προγραμματιστές τους την εμπειρία του Cloud Foundry.

“Είναι ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτά τα πράγματα λειτουργούν πραγματικά καλά μαζί”, μου είπε ο CTO, Chip Childers από το Cloud Foundry Foundation, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση. “Αυτή είναι προγραμματιστική εμπειρία που φέρνει η κοινότητα του CF και στην περίπτωση της IBM, αυτή είναι μια πολύ καλή ιστορία εμπορευματοποίησης”.

Ενώ το Cloud Foundry δεν έχει τόση μεγάλη επέκταση στο κοινό όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια, παραμένει μια από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες ανάπτυξης σε μεγάλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα χρηστών του Cloud Foundry Foundation, οι εταιρείες που το χρησιμοποιούν ήδη συνεχίζουν να μετακινούν περισσότερες “development δουλειές” στην πλατφόρμα.

“Καθώς οι επιχειρήσεις κατευθύνονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό και οι προγραμματιστές προωθούν την καινοτομία σε περιβάλλοντα που δημιουργούν το cloud, ένα πράγμα είναι πολύ σαφές: στρέφονται προς το Cloud Foundry ως αποδεδειγμένη, ευκίνητη και ευέλικτη πλατφόρμα” δήλωσε ο Abby Kearns, εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Cloud Foundry.

Επίσης, στη Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας, η Pivotal (η οποία βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης του VMware) λανσάρει την έκδοση alpha της Υπηρεσίας Pivotal Application Service (PAS) στην Kubernetes, ενώ η Swisscom, υποστηρίκτρια του Cloud Foundry, λανσάρει ένα πολύ βασικό update στο  Cloud Application.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS