Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 14:52
Αρχική inet Ο IBM Summit υπερυπολογιστής συμμετέχει στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο IBM Summit υπερυπολογιστής συμμετέχει στη μάχη κατά του κορωνοϊού

υπερυπολογιστής Summit της IBMΟ πιο ισχυρός υπερυπολογιστής Summit της IBM έχει ενταχθεί στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

Στεγασμένος στο Εθνικό Εργαστήριο Oak Ridge του Υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών (ORNL), (αφού κατασκευάστηκε στο εργαστήριο της IBM), ο υπερυπολογιστής Summit έχει ως βασικό καθήκον την επίλυση δύσκολων ζητημάτων στους τομείς της ενέργειας, της ανθρώπινης υγείας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ασθένεια του κορωνοϊού ανάγκασε τους ερευνητές να αξιοποιήσουν τον υπερυπολογιστή για τη μελέτη του ιού. Χάρη στα συστήματά του, οι ερευνητές κατάφεραν να πραγματοποιήσουν προσομοιώσεις με μια “άνευ προηγουμένου ταχύτητα. Τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν μέσα σε μια με δυο ημέρες. Αν χρησιμοποιούνταν «συμβατικά» υπολογιστικά συστήματα μπορεί να χρειάζονταν μήνες.

Μέσα από αυτή τη δουλειά, οι ερευνητές εντόπισαν 77 ενώσεις φαρμάκων, μικρού μοριακού βάρους, οι οποίες, σύμφωνα με το ORNL, θα μελετηθούν περαιτέρω για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 κορωνοϊού, που είναι υπεύθυνος για την επιδημία της νόσου COVID-19.

Ο υπερυπολογιστής κατάφερε να προσομοιώσει πάνω από 8.000 ενώσεις για την ανίχνευση εκείνων που πιθανότατα συνδέονται με την spike πρωτεΐνη του κορονωϊού, καθιστώντας την ανίκανη να μολύνει κύτταρα ξενιστές.

Το ORNL δήλωσε ότι η ιδέα πίσω από αυτό είναι η μελέτη του σημείου εισόδου του κορωνοϊού στο κύτταρο ξενιστή.

Ο ερευνητής του University of Tennessee (UT) / ORNL CMB, Micholas Smith, δημιούργησε ένα μοντέλο της «spike πρωτεΐνης», που ονομάζεται S-protein, βασισμένο σε πρώιμες μελέτες της δομής.

Χρησιμοποίησε έναν κώδικα προσομοίωσης για τη διεξαγωγή προσομοιώσεων μοριακής δυναμικής, οι οποίες αναλύουν τις κινήσεις των ατόμων και των σωματιδίων στην πρωτεΐνη.

κορωνοϊού

Ο Smith μπόρεσε να προσομοιώσει διαφορετικές ενώσεις που προσκολλώνται στην S-protein spike του κορωνοϊού για να διαπιστωθεί εάν κάποια από αυτές μπορεί να εμποδίσει την πρωτεΐνη να κολλήσει σε ανθρώπινα κύτταρα.

“Τα αποτελέσματά μας δεν σημαίνουν ότι έχουμε βρει θεραπεία για τη νόσο του κορωνοϊού της Wuhan”, είπε ο Jeremy Smith, πρόεδρος του University of Tennessee και διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Βιοφυσικής.

“Πιστεύουμε, όμως, ότι τα υπολογιστικά μας ευρήματα θα βοηθήσουν στις μελλοντικές μελέτες και θα παράσχουν ένα πλαίσιο που θα χρησιμοποιήσουν οι ερευνητές για την περαιτέρω διερεύνηση αυτών των ενώσεων. Μόνο τότε θα μάθουμε αν κάποιο από αυτά παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τον μετριασμό του κορωνοϊού”.

Ο υπερυπολογιστής Summit παρείχε στους ερευνητές την καταπληκτική ικανότητα επεξεργασίας δεδομένων, που οφείλεται στους 4,608 IBM Power Systems AC922 server nodes, που είναι εξοπλισμένοι με δύο IBM POWER9 CPUs και έξι Nvidia Tensorcore V100 GPUs, προσφέροντας κορυφαία απόδοση 200 petaflops.

Ο Summit έχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην κατανόηση της προέλευσης του σύμπαντος, για να δείξει πώς θα μπορούσαν οι άνθρωποι να προσεδαφιστούν στον Άρη κ.ά.

“Τώρα, ζητήσαμε από τους τεχνικούς και τους εδικούς της IBM να εξετάσουν όλες τις επιλογές για να βοηθήσουν τις κυβερνητικές και υγειονομικές υπηρεσίες να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν το ξέσπασμα του κορωνοϊού”, δήλωσε η CEO της IBM Ginni Rometty.

Πέρα από την αξιοποίηση του Summit, η Rometty δήλωσε ότι η μονάδα Watson Health της IBM δουλεύει απευθείας με οργανισμούς υγείας σε όλο τον κόσμο για να κατανοήσει καλύτερα τη φύση του κορωνοϊού COVID-19.

“Το σύστημα κλινικής ανάπτυξης της IBM έχει διατεθεί – χωρίς επιβάρυνση – στις εθνικές υπηρεσίες υγείας για να μειώσει το χρόνο και το κόστος των κλινικών δοκιμών, παρέχοντας δεδομένα και αναλύσεις από συσκευές που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο“, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Anonymous προς χρήστες TikTok: Διαγράψτε το κινέζικο spyware τώρα

Αυτή ήταν μια εβδομάδα που το TikTok πραγματικά πέρασε δύσκολα και ανυπομονεί να τελειώσει. Η πλατφόρμα που ανήκει στην ByteDance βρισκόταν σε πανικό,...

5.000 app developers λαμβάνουν αυθαίρετα δεδομένα Facebook χρηστών!

Το Facebook αποκάλυψε χθες ένα νέο περιστατικό που αφορά το απόρρητο των χρηστών της πλατφόρμας του. Συγκεκριμένα, το Facebook ανέφερε πως 5.000...

News sites παραβιάστηκαν λόγω WastedLocker ransomware επιθέσεων!

Η Ρωσική συμμορία "Evil Corp", που είναι γνωστή και ως "Dridex", παραβίασε δεκάδες news sites των ΗΠΑ που ανήκουν στην ίδια εταιρεία,...

Το TrickBot ελέγχει την ανάλυση οθόνης για να βρει τις εικονικές μηχανές

Το διαβόητο TrickBot trojan ελέγχει τώρα την ανάλυση στην οθόνη ενός μηχανήματος, για να εντοπίσει εάν πρόκειται για μία εικονική μηχανή.

Hacker ζητά λύτρα από 23 χιλιάδες βάσεις δεδομένων MongoDB

22.900 βάσεις δεδομένων MongoDB, οι οποίες βρίσκονταν εκτεθειμένες στο διαδίκτυο, χωρίς κανένα κωδικό πρόσβασης, ανακαλύφθηκαν από έναν hacker, ο οποίος άφησε σημειώματα...
00:02:26

TikTok, Fox News, New York Times, Reuters κατασκοπεύουν τα clipboards

TikTok, Fox News, New York Times, Reuters κατασκοπεύουν τα clipboards Τον Μάρτιο, οι ερευνητές Talal Haj Bakry και Tommy Mysk αποκάλυψαν ότι...

Samsung Galaxy Watch 3: Specs, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Διέρρευσαν οι τιμές και κάποια από τα χαρακτηριστικά του νέου Galaxy Watch 3 της Samsung, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα.

Έρευνα: 1 στους 142 κωδικούς πρόσβασης είναι το “123456”

Μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που εξετάζουν την επαναχρησιμοποίηση κωδικών, έδειξε ότι 1 στους 142 κωδικούς πρόσβασης...

Android malware διανέμεται μέσω phishing SMS και κλέβει στοιχεία

Μια ισχυρή μορφή Android malware επέστρεψε και εξαπλώνεται μέσω SMS phishing επιθέσεων. Το malware μπορεί να κλέψει...

Έκλεισε η πλατφόρμα GPay Ltd που πραγματοποιούσε απάτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε το κλείσιμο και την εκκαθάριση της GPay, μιας πλατφόρμας κρυπτογράφησης που πραγματοποιούσε απάτες σε εμπόρους.