Κυριακή, 29 Μαρτίου, 16:22
Αρχική security Ένα δισεκατομμύριο Android συσκευές ευάλωτες σε hacking επιθέσεις

Ένα δισεκατομμύριο Android συσκευές ευάλωτες σε hacking επιθέσεις

Android Σύμφωνα με την εταιρεία Which?, πάνω από ένα δισεκατομμύριο Android συσκευές είναι ευάλωτες σε hacking επιθέσεις, καθώς δεν προστατεύονται πια από ενημερώσεις ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός χρηστών σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού οι επιτιθέμενοι μπορούν να κλέψουν δεδομένα, να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά στις συσκευές, να ζητήσουν λύτρα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τη Which?, οι χρήστες που πρέπει να ανησυχούν περισσότερο είναι αυτοί που χρησιμοποιούν Android τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν το 2012 και νωρίτερα.

Η Which? ανέφερε ότι ενημέρωσε τη Google για τον κίνδυνο, αλλά η απάντησή της δεν την καθησύχασε.

Τα στοιχεία της Google δείχνουν ότι το 42,1% των Android χρηστών χρησιμοποιούν την έκδοση 6.0 του λειτουργικού συστήματος ή ακόμα πιο παλιά έκδοση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Android security bulletin, κατά το 2019, δεν κυκλοφόρησαν patches ασφαλείας για εκδόσεις Android πριν την έκδοση 7.0.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Which? κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο στους πέντε χρήστες Android δεν λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας.

Έπειτα, η εταιρεία εξέτασε πέντε τηλέφωνα:

 • Motorola X
 • Samsung Galaxy A5
 • Sony Xperia Z2
 • LG / Google Nexus 5
 • Samsung Galaxy S6

Η Which? ζήτησε από την AV Comparative, που προσφέρει anti-virus υπηρεσίες, να μολύνει τα παραπάνω τηλέφωνα με κακόβουλο λογισμικό. Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει πολλαπλές μολύνσεις στα smartphones, αφού δεν είχαν προστασία.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η Which? ενημέρωσε τη Google για το πρόβλημα αλλά η τεχνολογική εταιρεία δεν παρείχε καμία διαβεβαίωση ότι έχει κάποιο σχέδιο για να βοηθήσει τους χρήστες που δεν προστατεύονται με ενημερώσεις ασφαλείας.

Η Which? τόνισε ότι τόσο η Google όσο και οι άλλες εταιρείες πρέπει να είναι πιο ακριβείς σχετικά με το χρονικό διάστημα για το οποίο οι έξυπνες συσκευές θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Επίσης, οι εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων θα πρέπει να φροντίσουν για την παροχή υποστήριξης στους πελάτες τους, όταν οι ενημερώσεις ασφαλείας δεν είναι πλέον διαθέσιμες.

Στέλεχος της Which? είπε ότι είναι πολύ ανησυχητικό το ότι πολλές ακριβές συσκευές Android έχουν τόσο μικρή διάρκεια ζωής, αφού δεν λαμβάνουν πια ενημερώσεις ασφαλείας, αφήνοντας εκατομμύρια χρήστες στο έλεος των hackers.

“Οι κατασκευαστές των τηλεφώνων και η Google πρέπει να είναι ακριβείς σχετικά με τις ενημερώσεις ασφαλείας – με σαφείς πληροφορίες για το πόσο καιρό θα διαρκέσουν και τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες όταν πάψουν να κυκλοφορούν”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κυβερνήσεις πρέπει, επίσης, να πιέσουν τους κατασκευαστές και τις τεχνολογικές εταιρείες σχετικά με την ασφάλεια των καταναλωτών.

hacking επιθέσεις

Πώς ελέγχετε αν το τηλέφωνό σας είναι ευάλωτο και τι μπορείτε να κάνετε;

 • Εάν έχετε μια συσκευή Android πάνω από δύο χρόνια, ελέγξτε αν μπορεί να ενημερωθεί σε νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αν τρέχετε παλαιότερη έκδοση από την Android 7.0 Nougat, δοκιμάστε να ενημερώσετε τη συσκευή σας, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: Ρυθμίσεις> Σύστημα> Σύνθετες> Ενημέρωση συστήματος.
 • Αν δεν μπορείτε να κάνετε ενημέρωση, το τηλέφωνό σας είναι ευάλωτο σε hacking επιθέσεις, ειδικά εάν τρέχετε την έκδοση Android 4 ή κάποια παλιότερη.
 • Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη λήψη εφαρμογών, ειδικά από καταστήματα εκτός του Google Play Store.
 • Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί με ύποπτα μηνύματα SMS ή MMS.
 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε τουλάχιστον δύο μέρη (σκληρός δίσκος και υπηρεσία cloud).
 • Εγκαταστήστε ένα mobile anti-virus, αλλά έχετε στο νου σας ότι οι επιλογές είναι περιορισμένες για τα παλαιότερα τηλέφωνα.
Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...