ΑρχικήHow ToΠως θα αυξήσω την ταχύτητα download με απλά βήματα;

Πως θα αυξήσω την ταχύτητα download με απλά βήματα;

Παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα download της συσκευής σας. Τα βήματα είναι γενικές διορθώσεις που θα πρέπει να είναι οι πρώτες σας επιλογές και είμαστε σίγουροι οτι θα βοηθήσουν την κατάσταση.

1. Ελέγξτε την ταχύτητα download. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να πληκτρολογήσετε την ταχύτητα του Internet στο Google και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην αναζήτηση που θα βρίσκετε στην στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης και στην συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί RUN SPEED TEST. Αυτό θα σας δώσει μια εκτίμηση της τρέχουσας ταχύτητας download του υπολογιστή σας.

  • Αν δείτε ότι η ταχύτητα download είναι σημαντικά ταχύτερη από ό, τι πραγματικά κατεβάζουν τα αρχεία, το πρόβλημα πιθανότατα δεν είναι με το Internet.
  • Εάν η ταχύτητα λήψης είναι πολύ πιο αργή από ό, τι επιτρέπει το πακέτο Internet και το router σας, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Internet.

2 Αποσυνδέστε τυχόν μη βασικές συσκευές από το Internet. Όσο περισσότερες συσκευές έχετε στο δίκτυό σας, τόσο πιο αργό θα είναι το Internet σας. Αν μπορείτε να απενεργοποιήσετε κονσόλες, τηλέφωνα, τηλεοράσεις, tablet και εναλλακτικούς υπολογιστές, οι λήψεις του υπολογιστή σας θα είναι πιο γρήγορα.

3 Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε. Όταν κάνετε λήψη ενός μεγάλου (ή ενός μικρού) αρχείου, σας βοηθά να απενεργοποιήσετε εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το εύρος ζώνης σας.

  • Για παράδειγμα, θα πρέπει να κλείσετε το BitTorrent αν εκτελείται στο παρασκήνιο ενώ προσπαθείτε να κάνετε λήψη μιας ενημέρωσης των Windows.

4 Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες streaming. Netflix, Hulu, ακόμα και το YouTube μπορεί να είναι μια σοβαρή “διαρροή” στην ταχύτητα λήψης. Ακόμα κι αν είναι μικρό το ποσοστό, η απενεργοποίηση αυτών των υπηρεσιών θα ενισχύσει τις ταχύτητες λήψης.

  • Θα πρέπει επίσης να κλείσετε οποιαδήποτε μη βασικά παράθυρα ή καρτέλες του προγράμματος περιήγησης.

5 Δοκιμάστε να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στο router σας μέσω Ethernet. Εάν ο υπολογιστής σας δεν χρησιμοποιεί σύνδεση Ethernet, συνδέστε τον στο router σας με ένα καλώδιο Ethernet και δείτε εάν αυξάνεται η ταχύτητα των λήψεων.

  • Εάν δεν αυξάνεται η ταχύτητα των download, η ασύρματη σύνδεση σας στο router είναι κακή. Δοκιμάστε να μείνετε πιο κοντά στον router ή να αγοράσετε έναν ισχυρότερο router.
  • Εάν η ταχύτητα λήψης δεν αυξάνεται, το πρόβλημα είναι είτε με το router είτε με τον υπολογιστή σας.
  • Μπορείτε να επαναφέρετε την προσωρινή μνήμη του router αποσυνδέοντας τόσο το router όσο και το μόντεμ, περιμένοντας περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια συνδέοντας τα πάντα ξανά.

6 Αποφύγετε το uploading ενώ προσπαθείτε να κάνετε λήψη. Όπως φαντάζεστε το να προσπαθείτε να κάνετε upload στο Torrent, θα σκοτώσει όλες τις ταχύτητες λήψης σας. Περιμένετε έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι λήψεις σας και δεν χρησιμοποιείτε πλέον το Internet.

7 Κάντε “force protocol encryption” εάν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία torrenting. Αυτή η ενέργεια συγκαλύπτει ότιδήποτε κάνετε download, έτσι ώστε ο ISP σας να μην το επιταχύνει επιλεκτικά. Για να γίνει αυτό:

  • Κάντε κλικ στην επιλογή Options στο παράθυρο BitTorrent ή uTorrent.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Preferences.
  • Κάντε κλικ στο BitTorrent.
  • Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο “Outgoing”.
  • Επιλέξτε Forced.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Apply και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

8 Αγοράστε ένα νέο router. Εάν το router σας είναι περισσότερο από δύο ετών, θα αρχίσει να επιβραδύνεται, και δεν θα χειριστεί τα downloads όπως ένα νεότερο.

  • Κατά την αγορά ενός νέου router, βεβαιωθείτε ότι ψάχνετε μοντέλα που υποστηρίζουν την ίδια ταχύτητα λήψης με το πακέτο Internet (ή, ιδανικά, υψηλότερες ταχύτητες λήψης).

9 Αναβαθμίστε την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet. Ορισμένες συνδέσεις στο Internet απλά δεν είναι σε θέση να χειριστούν εκτεταμένες λήψεις, όπως είναι οι κονσόλες ή οι εγκαταστάσεις παιχνιδιών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πολλοί ISP έχουν ένα πακέτο “Gamer” που δίνει προτεραιότητα στην ταχύτητα λήψης, αν και πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε σημαντικά περισσότερα για αυτό το πακέτο από ό, τι για ένα τυπικό πακέτο Internet.

10 Επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών Internet. Αν έχετε δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο και δεν μπορείτε να αυξήσετε τις ταχύτητες λήψης, θα χρειαστεί να καλέσετε τον ISP σας και να ενημερώσετε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Εικόνες: www.wikihow.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS