ΑρχικήsecurityΝέο χαρακτηριστικό του MIUI 11 θα προειδοποιεί όταν οι εφαρμογές παρακολουθούν προσωπικά...

Νέο χαρακτηριστικό του MIUI 11 θα προειδοποιεί όταν οι εφαρμογές παρακολουθούν προσωπικά σας δεδομένα

Top μηχανές αναζήτησης και browsers για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο, οι προγραμματιστές εφαρμογών να παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των χρηστών, ζητώντας πρόσβαση σε στοιχεία που δεν έχουν καμιά σχέση με την λειτουργία της εφαρμογής. Τώρα η Google προσπαθεί να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη πρακτική, κάνοντας πιο αυστηρούς τους κανόνες σχετικά με τις εφαρμογές στο Play Store. Η τελευταία έκδοση Android εισήγαγε επίσης ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν προσωρινή πρόσβαση GPS σε εφαρμογές, όταν αυτές είναι ανοιχτές.

Το MIUI 11 της Xiaomi ωστόσο φαίνεται ότι πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Όπως αναφέρει το XDA, το MIUI 11 δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, όπου καταγράφει τη συμπεριφορά μιας εφαρμογής σχετικά με το χειρισμό των ευαίσθητων αδειών.

Η τελευταία λειτουργία του MIUI 11 είναι γνωστή ως “App Behavior Records” και κάνει κυρίως δύο πράγματα: καταρχήν καταγράφει τη συμπεριφορά της εφαρμογής. Για παράδειγμα, όταν η εφαρμογή εκτελεί αυτόματη εκκίνηση ή αναγκάζει άλλες εφαρμογές να εκκινηθούν.

Δεύτερον, καταγράφει τις ευαίσθητες ενέργειες που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές. Αυτές οι ενέργειες στο νέο λειτουργικό σύστημα της Xiaomi περιλαμβάνουν εγγραφή ήχου στο παρασκήνιο, πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης, πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων, τις επαφές, την τοποθεσία, τα μηνύματα κειμένου, τα αρχεία και μερικά άλλα.

Οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν αν πρέπει να ειδοποιούνται όταν μια συγκεκριμένη εφαρμογή έχει πρόσβαση σε δικαιώματα ή ανάμειξη με ευαίσθητες ενέργειες. Το χαρακτηριστικό είναι προς το παρόν σε δοκιμαστικό στάδιο, επομένως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα κυκλοφορήσει σε μελλοντικές εκδόσεις του MIUI 11.

Παρόλα αυτά, το χαρακτηριστικό ασφαλείας θα βοηθούσε σίγουρα στην αποτροπή των προγραμματιστών εφαρμογών να παρακολουθούν τα δεδομένα των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα θα πρόσθετε ακόμα περισσότερο στην αποκλειστικότητα του MIUI 11.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS