ΑρχικήsecurityΣτόχος επιθέσεων extortion έπεσαν sites εξυπηρέτησης Google Adsense

Στόχος επιθέσεων extortion έπεσαν sites εξυπηρέτησης Google Adsense

Cyberextortion concept with faceless hooded male person using tablet computer, low key red and blue lit image and digital glitch effect

Μία νέα απάτη extortion, στοχεύει τους ιστότοπους εξυπηρέτησης του Google AdSense και απαιτεί bitcoin σε αντάλλαγμα, ώστε να μην πραγματοποιήσει μία επίθεση. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μία τέτοια επίθεση μπορεί να οδηγήσει τους στοχευμένους λογαριασμούς AdSense σε αναστολή ή ακόμα και απαγόρευση.

Το KrebsOnSecurity, ανέφερε αρχικά το κακόβουλο πρόγραμμα, που χρησιμοποιεί μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εξαπλωθεί, στις 17 Φεβρουαρίου, αφού ορισμένοι ιδιοκτήτες ιστοτόπων έλαβαν ένα μήνυμα εκβιασμού.

$ 5.000 σε bitcoin για την αποτροπή της επίθεσης

Οι κακόβουλοι παράγοντες, ζητούν 5.000 δολάρια σε BTC για να σταματήσουν την επίθεσή τους. Ο ιδιοκτήτης ενός ιστότοπου που μοιράστηκε το μήνυμα με το KrebsOnSecurity, ανέφερε ότι η μη έγκυρη ροή δεδομένων στα στατιστικά στοιχεία του AdSense έχει αυξηθεί σημαντικά. Η Google ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απάτη είναι μια κλασσική περίπτωση σαμποτάζ, στην οποία οι απατεώνες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ενέργειες επιβολής ενάντια στους ιδιοκτήτες, στέλνοντας μη έγκυρη ροή δεδομένων στις διαφημίσεις τους.

Η πολιτική της Google σχετικά με τις διαφημίσεις είναι πολύ αυστηρή

Τα νέα σχετικά με την κακόβουλη επίθεση ήρθαν αμέσως μετά την εφαρμογή αυστηρότερης πολιτικής σχετικά με τις διαφημίσεις από την Google.

Όχι πολύ καιρό πριν, η Google εξέφρασε την αντίθεσή της, όσον αφορά τα cryptocurrencies και την αποκέντρωση. Τον Ιούνιο του 2018, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγορεύσει τις διαφημίσεις που σχετίζονται με cryptocurrencies και ότι έχει ενημερώσει την πολιτική της για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Πρόσφατα, έβαλε λέξεις-κλειδιά που περιέχουν το Ethereum (ETH) σε μια μαύρη λίστα για τη διαφημιστική της πλατφόρμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS