ΑρχικήinetΟ επιστήμονας της Ethereum, Virgil Griffith, συνελήφθη για επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα

Ο επιστήμονας της Ethereum, Virgil Griffith, συνελήφθη για επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα

Το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης και το FBI ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν και κατηγόρησαν τον Virgil Griffith, ερευνητή της Ethereum, για παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί επιβολής κυρώσεων και ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να «παραδώσει μια παρουσίαση και τεχνικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση κρυπτοσυχνότητας και blockchain τεχνολογία για να αποφύγουν τις κυρώσεις.”

“Όπως ισχυρίστηκε, ο Virgil Griffith παρείχε άκρως τεχνικές πληροφορίες στη Βόρεια Κορέα, γνωρίζοντας ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τη Βόρεια Κορέα να ξεπλύνει χρήματα και να αποφύγει κυρώσεις”, δήλωσε ο δικηγόρος των ΗΠΑ Geoffrey S. Berman σε μια δήλωση. Έθεσε σε κίνδυνο τις κυρώσεις που τόσο το Κογκρέσο όσο και ο Πρόεδρος έχουν θεσπίσει για να ασκήσουν μέγιστη πίεση στο επικίνδυνο καθεστώς της Βόρειας Κορέας ».

Ethereum

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2019, ο Griffith ταξίδεψε στη Βόρεια Κορέα για να παρευρεθεί και να παρουσιαστεί στο συνέδριο “Pyongyang Blockchain and Cryptocurrency Conference” παρά το ότι το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν του είχε δώσει άδεια να ταξιδέψει στη χώρα. Οι αρχές των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν ότι στη διάσκεψη, ο Griffith και άλλοι συμμετέχοντες «συζήτησαν πώς η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain και cryptocurrency για τη νομιμοποίηση χρημάτων και την αποφυγή κυρώσεων».

Μετά το συνέδριο, ο Griffith “άρχισε να διαμορφώνει σχέδια για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής cryptocurrency μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι η βοήθεια σε μια τέτοια διαδικασία που θα παραβίαζε τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας”.

Ο Griffith κατηγορήθηκε ότι συνωμότησε για να παραβιάσει τον Διεθνή Νόμο για τις Οικονομικές Εξουσίες Έκτακτης Ανάγκης, που έχει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS