ΑρχικήsecurityCryptocurrency: Εγκληματίες προτιμούν το Fiat για ξέπλυμα χρημάτων

Cryptocurrency: Εγκληματίες προτιμούν το Fiat για ξέπλυμα χρημάτων

Πολλοί βλέπουν επικριτικά το cryptocurrency και αυτό συμβαίνει από όταν κυκλοφόρησε το πρώτο token.

Ο μοναδικός τους ισχυρισμός όλα αυτά τα χρόνια είναι ξανά και ξανά ο ίδιος. «Το cryptocurrency δυνητικά θα βοηθήσει τις δραστηριότητες των εγκληματιών και αυτών που ξεπλένουν χρήματα». Αυτή είναι και η άποψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump και των ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων.

cryptocurrency

Έρευνα της εταιρείας cryptocurrency intelligence, Messari, απέδειξε ότι το νόμισμα fiat είναι αυτό που εξακολουθεί να είναι προτιμώμενο για τους cybercriminals και για τους hackers του Dark Web. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αναλογία των Dark Net χρημάτων fiat με τα υπόλοιπα κρυπτογραφικά στοιχεία είναι 800:1.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρευρέθηκε και ο Steve Mnuchin, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Εκεί, επανέλαβε τα συναισθήματα του Προέδρου Donald Trump, υποστηρίζοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin στηρίζουν δισεκατομμύρια δολάρια παράνομων δραστηριοτήτων όπως cybercrime, φοροδιαφυγή, εκβίαση, ransomware, εμπόριο λευκής σαρκός.

Στην πραγματικότητα βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν cryptocurrency για να χρηματοδοτήσουν παρανομίες. Αυτό είναι πράγματι, ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

cryptocurrency

Σε αυτήν την περίπτωση, έχουν εν μέρη δίκιο και οι δύο απόψεις. Από τη μια είναι ο Mnuchin και ο ισχυρισμός του ότι το cryptocurrency συνδέεται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Κάτι που ισχύει, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναφορές. Από την άλλη, η έκθεση του Messari απέδειξε ότι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το cryptocurrency ως εργαλείο στα χέρια εγκληματιών, χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες στα χρήματα γενικότερα.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι από την αρχή του έτους δαπανήθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων cryptocurrency.

Είναι κατανοητό, ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι επικίνδυνα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και όντως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που στηρίζουν αυτό το θέμα. Ωστόσο, το να τα κατονομάσει κανείς ως εργαλεία στα χέρια εγκληματιών σε αυτό το σημείο μάλλον θέλει σκέψη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS