Παρασκευή, 10 Απριλίου, 06:34
Αρχική security Cryptocurrency: Εγκληματίες προτιμούν το Fiat για ξέπλυμα χρημάτων

Cryptocurrency: Εγκληματίες προτιμούν το Fiat για ξέπλυμα χρημάτων

Πολλοί βλέπουν επικριτικά το cryptocurrency και αυτό συμβαίνει από όταν κυκλοφόρησε το πρώτο token.

Ο μοναδικός τους ισχυρισμός όλα αυτά τα χρόνια είναι ξανά και ξανά ο ίδιος. «Το cryptocurrency δυνητικά θα βοηθήσει τις δραστηριότητες των εγκληματιών και αυτών που ξεπλένουν χρήματα». Αυτή είναι και η άποψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump και των ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων.

cryptocurrency

Έρευνα της εταιρείας cryptocurrency intelligence, Messari, απέδειξε ότι το νόμισμα fiat είναι αυτό που εξακολουθεί να είναι προτιμώμενο για τους cybercriminals και για τους hackers του Dark Web. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αναλογία των Dark Net χρημάτων fiat με τα υπόλοιπα κρυπτογραφικά στοιχεία είναι 800:1.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, παρευρέθηκε και ο Steve Mnuchin, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Εκεί, επανέλαβε τα συναισθήματα του Προέδρου Donald Trump, υποστηρίζοντας ότι τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin στηρίζουν δισεκατομμύρια δολάρια παράνομων δραστηριοτήτων όπως cybercrime, φοροδιαφυγή, εκβίαση, ransomware, εμπόριο λευκής σαρκός.

Στην πραγματικότητα βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν cryptocurrency για να χρηματοδοτήσουν παρανομίες. Αυτό είναι πράγματι, ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

- Advertisement -

cryptocurrency

Σε αυτήν την περίπτωση, έχουν εν μέρη δίκιο και οι δύο απόψεις. Από τη μια είναι ο Mnuchin και ο ισχυρισμός του ότι το cryptocurrency συνδέεται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Κάτι που ισχύει, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναφορές. Από την άλλη, η έκθεση του Messari απέδειξε ότι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει το cryptocurrency ως εργαλείο στα χέρια εγκληματιών, χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες στα χρήματα γενικότερα.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί, ότι από την αρχή του έτους δαπανήθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων cryptocurrency.

Είναι κατανοητό, ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι επικίνδυνα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και όντως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που στηρίζουν αυτό το θέμα. Ωστόσο, το να τα κατονομάσει κανείς ως εργαλεία στα χέρια εγκληματιών σε αυτό το σημείο μάλλον θέλει σκέψη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...