Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

EOSBET: Hacker κλέβει EOS tokens άξιας 200.000 δολαρίων

Η πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών Eosbet έπεσε θύμα hacking, αφού ο επιτιθέμενος κατάφερε να κλέψει κρυπτονομίσματα EOS αξίας 200 χιλιάδων δολαρίων. Η ευπάθεια που εκμεταλλεύτηκε ο hacker βρίσκεται στο smart contract του πλατφόρμας.

eosbet

Η παραβίαση αναφέρθηκε πρώτα από τον χρήστη “thbourlove” στο official subreddit του Eos, όπου μοιράστηκε τον κώδικα με τον οποίο είναι εφικτή η παραβίαση. Όταν το επίσημο Reddit account του Eosbot είδε και επιβεβαίωσε τον κώδικα του thbourlove, επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία είχε παραβιαστεί.

“Hacker έκλεψε 40.000 Eos tokens από το wallet την υπηρεσίας μας, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 200.000 δολάρια. Η ευπάθεια φαίνεται να είναι στο smart contract μας.” Η υπηρεσία βασίζεται στο blockchain του Eosbot, και από την ανακοίνωση της παραβίασης, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο hacker εκμεταλλεύτηκε ένα bug σε ένα από τα παιχνίδια της πλατφόρμας, αλλά φαίνεται ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ίδιο Bug σε όλα τα παιχνίδια της Eosbet.

Μερικά μηνύματα έχουν σταλεί προς το wallet των hacker. Ένα από αυτά είναι από την ιδιά την Eosbet (eosbetdice11), και ζητά να επιστραφούν τα tokens που κλάπηκαν, προτού επικοινωνήσουν με δικηγόρους. Ύστερα, ένα ψεύτικο wallet με παραπλήσιο όνομα (eosbetdicell), ζητά από τους χρήστες να στείλουν κάποιο ποσό ώστε να βοηθήσουν την υπηρεσία να ανακάμψει.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν η χθεσινή παραβίαση έχει κάποια σχέση με την περίεργη δραστηριότητα της πλατφόρμας. Την περασμένη εβδομάδα, ένας «τυχερός» παίχτης κέρδισε παραπάνω από 600.000 δολάρια σε διάστημα 36 ωρών.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Eosbet, δήλωσε πως δεν υπήρξε στο παρελθόν κάποια παραβίαση καθώς όλες οι κινήσεις ήταν θέμα τύχης, συμπεριλαμβανομένου και αυτής των 600.000 δολαρίων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *