ΑρχικήinetKelihos Botnet: Ρώσος hacker δηλώνει ένοχος!

Kelihos Botnet: Ρώσος hacker δηλώνει ένοχος!

Διάσημος Ρώσος hacker δήλωσε ένοχος την Τετάρτη σε δικαστήριο των ΗΠΑ, λόγο της συμμέτοχης του στο Kelihos botnet, ένα παγκόσμιο δίκτυο μολυσμένων υπολογιστών, από τους οποίους μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμα οικονομικά και προσωπικά στοιχεία των χρηστών τους.

Kelihos botnet hacker

Με το πέρασμα του χρόνου, το Kelihos botnet έκλεψε χιλιάδες login credentials, έστειλε δεκάδες εκατοντάδες spam emails και εγκατέστησε κακόβουλες εφαρμογές στους μολυσμένους υπολογιστές.

Ο Benczkowski, βοηθός εισαγγελέας, ανέφερε  σε μια δήλωση “Για περισσότερα από 20 χρονιά, ο Peter Levashov χειριζόταν botnets που του έδιναν πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες των θυμάτων του. Είμαστε ευγνώμονες στις ισπανικές αρχές για την προηγούμενη σύλληψή του. Η σημερινή υπόθεση δειχνει  ότι το τμήμα μας θα συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους , για την πάταξη του κυβερνοεγκλήματος, ανεξάρτητα από την φυσική τοποθεσία του εγκληματία.”

Ο Levashov ισχυρίζεται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δούλευε με τον Vladimir Putin, εκτελώντας χρέη εκ μέρους του. “Έψαχνα συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αντίπαλα κόμματα αντιπολίτευσης, και τις παρέδιδα σε συγκεκριμένα άτομα, όταν μου το ζητούσαν”.

Οι αρχές χαρακτήρισαν την online δραστηριότητα του Levashov ως «εκτεταμένη». “Χρησιμοποιώντας το Kelihos botnet έχει χρησιμοποιήσει χιλιάδες υπολογιστές από αθώους πολίτες που δεν γνώριζαν ότι οι υπολογιστές τους έχουν μολυνθεί. Επίσης ήταν ενεργό μέλος σε πολλές online κοινότητες όπου ανταλλάσσονταν κλεμμένες ταυτότητες, κάρτες και παράνομα tools, όπου και μπορεί να βρεθεί εκτεταμένο ιστορικό αγοροπωλησιών.

Η ασφάλεια στο internet είναι κάτι που πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί ένας hacker να επηρεάσει τον υπολογιστή, το κινητό  ή ακόμα και τα αρχεία σας στο cloud. Εδώ μπορείτε να βρείτε έναν πρόσφατο οδηγό του Secnews σχετικά με γενικά tips and tricks.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS