ΑρχικήinetAI εργαλείο προβλέπει τον καρκίνο του μαστού 5 χρόνια πριν εμφανιστεί

AI εργαλείο προβλέπει τον καρκίνο του μαστού 5 χρόνια πριν εμφανιστεί

εργαλείο Οι ερευνητές, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, έχουν αναπτύξει ένα νέο εργαλείο, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να προβλέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού έως και πέντε χρόνια πριν εμφανιστεί. Το ιδιαίτερο με αυτό το νέο εργαλείο είναι ότι οι ερευνητές φρόντισαν να είναι χρήσιμο τόσο για λευκές όσο και για έγχρωμες γυναίκες. Στο παρελθόν, είχαν υπάρξει παρόμοια προγράμματα, τα οποία, όμως, ήταν αποτελεσματικά μόνο όταν χρησιμοποιούνταν σε λευκές γυναίκες.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με το MIT, γιατί οι μαύρες γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες (42%) να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού σε σχέση με τις λευκές γυναίκες. Αυτό μπορεί να οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στο γεγονός ότι οι έγχρωμες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε τεχνικές έγκαιρου εντοπισμού της ασθένειας. Το MIT δήλωσε ότι αυτό το πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει τις μειονότητες, που συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη εργαλείων που προωθούν την υγεία, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν τους κινδύνους και να εντοπίσουν την ύπαρξη κάποιας ασθένειας.

Το εργαλείο, που σχεδίασε το MIT, χρησιμοποίησε περισσότερες από 90.000 μαστογραφίες συνολικά και ιατρικά αποτελέσματα από 60.000 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν, αρχικά, αυτά τα δεδομένα και έπειτα την deep learning μέθοδο, προκειμένου να παρατηρήσουν κάτι, που δεν θα μπορούσε να ανιχνευτεί εύκολα από τους κλινικούς. Δεν βασίζεται στις ήδη υπάρχουσες γνώσεις για τους παράγοντες κινδύνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το εργαλείο είναι αποτελεσματικό και μπορεί να προβλέψει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού, πριν γίνει κλινική διάγνωση.

Γενικότερος στόχος των ερευνητών, με αυτό το νέο εργαλείο, είναι να βοηθήσουν τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας να εντοπίζουν γρήγορα την ασθένεια και να εξαλείψουν το συνηθισμένο φαινόμενο της μη έγκαιρης διάγνωσης. Το MIT ελπίζει ότι η τεχνική αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ανίχνευση άλλων ασθενειών, που παρουσιάζουν παρόμοιους παράγοντες κινδύνου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS