ΑρχικήsecurityMcAfee: Μήνυσε πρώην υπαλλήλους για διαρροή δεδομένων σε αντίπαλo

McAfee: Μήνυσε πρώην υπαλλήλους για διαρροή δεδομένων σε αντίπαλo

McAfeeΗ McAfee μήνυσε τρεις πρώην υπαλλήλους της, οι οποίοι, όπως λέγεται, έκλεψαν εμπορικά μυστικά της εταιρείας για να τα μεταφέρουν στον νέο εργοδότη τους, δηλαδή στην αντίπαλη εταιρεία Tanium.

Τη δίκη έχει αναλάβει το Ανατολικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τρία υψηλόβαθμα μέλη του τμήματος πωλήσεων, οι Jennifer Kinney, Alan Coe και Percy Tejeda, που γνώριζαν πολύ καλά τα εμπορικά μυστικά και τη στρατηγική της McAfee, συνωμότησαν για να κλέψουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η εταιρεία ασφαλείας ζητά αποζημίωση όχι μόνο για την υπεξαίρεση εμπορικού μυστικού, αλλά και για “παραβίαση του συμβολαίου, αθέμιτη παρέμβαση, παραβίαση του εμπιστευτικού καθήκοντος, βοήθεια για τη διάπραξη εγκλήματος και συνωμοσία”.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, στα τέλη του περασμένου έτους, ο Tejeda παραιτήθηκε από την McAfee και πήγε να εργαστεί στην ανταγωνιστική εταιρεία Tanium, στην Καλιφόρνια. Αφού εγκαταστάθηκε στη νέα εταιρεία, ζήτησε και από την Kinney να παραιτηθεί από τη McAfee και να πάει στην Tanium.

Η McAfee δεν εκτίμησε αυτή την κίνηση του Tejeda και τον ειδοποίησε ότι η σύμβασή του δεν του επέτρεπε να “κλέβει” τους υπαλλήλους της McAfee. Αμέσως μετά, η νομική ομάδα της Tanium έστειλε μια επιστολή στην εταιρεία και την ενημέρωνε ότι άλλος ένας υπάλληλος από το τμήμα πωλήσεων εντάχθηκε, επίσης, στο δυναμικό της Tanium.

Μετά την αποχώρηση και των τριών υπαλλήλων, η McAfee εξέτασε τους υπολογιστές, που χρησιμοποιούσαν οι Kinney και Coe για να διαπιστώσει εάν είχαν κλαπεί εμπιστευτικές πληροφορίες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι και οι δύο υπάλληλοι είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, πριν και μετά την ανακοίνωση της παραίτησής τους, και είχαν μεταφέρει τις πληροφορίες σε συγκεκριμένες διευθύνσεις email, στο Google Drive, καθώς και μέσω USB.

Και οι τρεις υπάλληλοι είχαν σημαντικές θέσεις στην εταιρεία (ο Tejeda ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής) και όλοι ασχολούνταν με συναλλαγές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Η McAfee αναφέρει ότι αυτοί οι υπάλληλοι γνώριζαν τα πάντα, από τα σχέδια μάρκετινγκ έως τις πληροφορίες τιμολόγησης και τα εμπιστευτικά στοιχεία πωλήσεων.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι πρώην εργαζόμενοι έκλεψαν αυτές τις πληροφορίες προς όφελος της Tanium.

Η McAfee, προς το παρόν, γνωρίζει ότι οι υπάλληλοι είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητα εμπορικά και οικονομικά έγγραφα αλλά δεν ξέρει ακριβώς ποια αρχεία μεταφέρθηκαν στην ανταγωνιστική εταιρεία. Γι’ αυτό ελπίζει ότι το δικαστήριο θα της δώσει άδεια να ελέγξει τους λογαριασμούς του Google Drive και τις συσκευές USB, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής βαθμός διαρροής των πληροφοριών.

Ένα έγγραφο, που ονομάζεται “Deal Tracker”, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την McAfee. Αυτός ο φάκελος ελήφθη, μάλλον, από την Kinney, πριν την παραίτησή της και περιλαμβάνει στοιχεία πωλήσεων και λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο φάκελο υπάρχουν ονόματα πελατών, πληροφορίες συναλλαγών, προβλέψεις, κόστος και σημειώσεις σχετικά με την τιμολόγηση.

Η Kinney κατηγορείται, επίσης, για πρόσβαση σε μια εσωτερική βάση δεδομένων, που περιέχει πληροφορίες σχετικά με παραγγελίες πελατών.

“Επιπλέον, μερικές από τις τελευταίες δραστηριότητες της Kinney στον υπολογιστή της στη McAfee ήταν η προώθηση δεκαεννέα email σε έναν άλλο από τους προσωπικούς της λογαριασμούς email. Αρκετά από αυτά τα email περιείχαν αρχεία της εταιρείας σχετικά με τις πρόσφατες πωλήσεις, τις προβλέψεις πωλήσεων, τους πελάτες και την ομάδα πωλήσεων της McAfee”, αναφέρει η καταγγελία.

Η McAfee ελπίζει να μην επηρεαστεί η εταιρεία σημαντικά από την κλοπή των δεδομένων. Ωστόσο, η εταιρεία ισχυρίζεται, ότι η “υπεξαίρεση και η απειλή υπεξαίρεσης εμπορικών μυστικών” έχει προκαλέσει πραγματική απώλεια και επομένως δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση.

“Αυτό το πράγμα έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί ζημιά στη McAfee και βελτίωση στην Tanium”, λέει η McAfee.

Η McAfee εύχεται ότι η Tanium και οι τρεις υπάλληλοι θα λάβουν την κατάλληλη τιμωρία για το κακό, που προκάλεσαν, και ότι θα αποζημιώσουν την εταιρεία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS