ΑρχικήsecurityACSC: Η προστασία από cybercriminals είναι πλέον πολύ σοβαρό ζήτημα

ACSC: Η προστασία από cybercriminals είναι πλέον πολύ σοβαρό ζήτημα

Η ACSC (Australian Cyber Security Centre) προτρέπει τους οργανισμούς να κάνουν προσπάθειες να προστατευθούν από cybercriminals, ιδίως μετά από την δημοσίευση ενός report με στατιστικά στοιχεία για παραβιάσεις δεδομένων, το οποίο έδειξε πως παρατηρήθηκε αύξηση σε κακόβουλη και εγκληματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

ACSC

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο report που δημοσίευσε το γραφείο «Office of the Australian Information Commissioner» (OAIC) βρέθηκε πως η κακόβουλη δραστηριότητα ήταν η κύρια αιτία για παραβιάσεις δεδομένων στο τρίμηνο του 64% των ειδοποιήσεων, αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο του 57%.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ACSC, το report αποτελεί μία επιπρόσθετη υπενθύμιση πως τα εμπορικά μυστικά της Αυστραλίας είναι ένας ελκυστικός στόχος για τους cybercriminals και τα credentials αποτελούν τον εύκολο τρόπο διείσδυσης στα δεδομένα. Μάλιστα δήλωσε, πως έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά σχετικά με την κυβερνοασφάλεια για το τελευταίο τρίμηνο και φαίνεται να έχουν εκμεταλλευθεί ευπάθειες, οι οποίες περιλαμβάνουν έναν ανθρώπινο παράγοντα, όπως για παράδειγμα το κλικ σε κάποιο phishing email και η αποκάλυψη κωδικών. Η ACSC έχει δουλέψει με την OAIC προκειμένου να καταφέρουν να δώσουν στρατηγικές προστασίας από τέτοια περιστατικά σε οργανισμούς και agencies.

Σύμφωνα με την ACSC δεν υπάρχει “χώρος” για εφησυχασμό, καθώς ήδη από το Δεκέμβριο επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας πως υπήρξε ένα παγκόσμιο hack των Manager Service Providers, στο οποίο περιλαμβάνονταν και οργανισμοί της χώρας. Προς απάντηση, η ACSC δήλωσε την κυκλοφορία ενός προγράμματος για να βελτιωθούν οι άμυνες γύρω από τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τους Manager Service Providers να εγγραφούν στο πρόγραμμά της και να δείξουν τη δέσμευσή τους για την προστασία των ίδιων αλλά και των πελατών τους. Η σημασία του προγράμματος τονίσθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς το τελευταίο τρίμηνο σημειώθηκαν κακόβουλες και εγκληματικές επιθέσεις για περισσότερες από 168 παραβιάσεις δεδομένων ενώ το σφάλμα του ανθρώπινου παράγοντα υπολογίστηκε για 85 παραβιάσεις δεδομένων και το σφάλμα συστήματος για 9. Περισσότερες πληροφορίες για το report Δεκεμβρίου μπορεί να βρει κανείς εδώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS