ΑρχικήsecurityΟι τσεχικές αρχές κατέστρεψαν ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας, που στόχευε τη χώρα

Οι τσεχικές αρχές κατέστρεψαν ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας, που στόχευε τη χώρα

δίκτυο Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Τσεχίας δήλωσαν πριν λίγες μέρες ότι οι τσεχικές αρχές κατάφεραν να «διαλύσουν» ένα ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα.

Οι αρχές έθεσαν το δίκτυο εκτός λειτουργίας στο τέλος του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο δημιουργήθηκε από Ρώσους hackers με τσεχική υπηκοότητα. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι οι hackers υποστηρίζονταν από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών FSB και χρηματοδοτούνταν από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Πράγα.

Οι Ρώσοι κατάσκοποι είχαν ιδρύσει πολλές εταιρείες software και hardware και χρησιμοποιούσαν τις δικές τους υποδομές σε servers. Το δίκτυο είχε δημιουργηθεί για κατασκοπευτικούς σκοπούς και για την πραγματοποίηση επιθέσεων τόσο στην Τσεχία όσο και σε συμμάχους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Πριν λίγες μέρες, ο Michal Koudelka, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών BIS της Τσεχίας, έκανε μια παρουσίαση για τις μεγαλύτερες απειλές, που έχει αντιμετωπίσει η Τσεχία (ζητήματα εθνικής ασφάλειας).

Στην παρουσίασή του συμπεριέλαβε και το δίκτυο κατασκοπείας, που συνδέεται με την FSB, καθώς και τις απειλές που προέρχονται από Κινέζους hackers και από ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες.

Η υπηρεσία πληροφοριών BIS έχει προγραμματίσει μια συνέντευξη Τύπου για την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στην οποία θα μιλήσει αναλυτικά για τα ζητήματα ασφαλείας της περασμένης χρονιάς.

Από τη μεριά της, η ρωσική πρεσβεία στην Πράγα μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με το δίκτυο κατασκοπείας.

“Δεν είναι αλήθεια”, δήλωσε η πρεσβεία. “Η πρεσβεία δεν έχει καμία σχέση με κανένα δίκτυο πληροφοριών”.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι τσεχικές αρχές και συγκεκριμένα η υπηρεσία BIS, κατηγορούν τη Ρωσία για την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων.

Η επιχείρηση της καταστροφής του ρωσικού δικτύου κατασκοπείας πραγματοποιήθηκε μετά τη συνεργασία της υπηρεσίας πληροφοριών BIS με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών (NUKIB) και το Εθνικό Κέντρο Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Τσεχίας.

Η BIS ερευνά πολλά σχετικά περιστατικά. Αυτές τις μέρες συνεργάζεται με την Avast για τη διερεύνηση του περιστατικού παραβίασης στο εσωτερικό δίκτυό της (της Avast).

Η BIS είναι μια από τις πιο δραστήριες και αξιόλογες υπηρεσίες πληροφοριών σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αποτροπή επιχειρήσεων διαδικτυακής κατασκοπείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS