Τρίτη, 26 Μαΐου, 23:57
Αρχική security Spam επιθέσεις: Το 60% προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την...

Spam επιθέσεις: Το 60% προέρχεται από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ουκρανία

spam Οι ερευνητές της CSIRO’s Data61 έκαναν μια έρευνα και διαπίστωσαν ότι το 60% των spam δραστηριοτήτων από το 2007 έως το 2017 έχει ξεκινήσει από τρεις χώρες, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η έκθεση τους, FinalBlacklist [PDF], περιλαμβάνει 51,6 εκατομμύρια αναφορές κακόβουλων δραστηριοτήτων και 662,000 μοναδικές διευθύνσεις IP σε όλο τον κόσμο.

Οι ερευνητές της Data61 προτίμησαν να φτιάξουν κατηγορίες με τις κακόβουλες δραστηριότητες που εξέτασαν. Γι’ αυτό το σκοπό, χρησιμοποίησαν τεχνικές μηχανικής εκμάθησης. Τελικά, δημιούργησαν 6 κατηγορίες: κακόβουλο λογισμικό, phishing, exploits, δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα, δόλιες υπηρεσίες και spam.

O Dali Kaafar, επικεφαλής της έρευνας της CSIRO Data61 και ο Optus Macquarie, ερευνητής του Πανεπιστημίου Cyber ​​Security Hub, δήλωσαν ότι η έρευνά τους είναι η πρώτη δημοσιευμένη έκθεση στο είδος της.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν ανοικτά και δημόσια διαθέσιμα δεδομένα που θα μας βοηθούσαν να κατανοήσουμε τις τάσεις και τα πρότυπα που σχετίζονται με αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Kaafar.

Εξήγησε ότι υπάρχουν διάφορες εκθέσεις «εδώ και εκεί», που προέρχονται από ιδιωτικές εταιρείες, όμως μέχρι τώρα, δεν υπήρχαν δεδομένα, που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι ερευνητές, οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία πολιτικών προστασίας ή οι επιστήμονες δεδομένων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πολλά ερωτήματα να μένουν αναπάντητα.

Οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τις απειλές στον κυβερνοχώρο σήμερα και πώς επηρεάζουν τους χρήστες σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδίασαν τη δική τους μεθοδολογία και πλατφόρμα για τη συλλογή των δεδομένων που χρειάζονταν.

“Η κακόβουλη δραστηριότητα αυξάνεται συνεχώς κατά την τελευταία δεκαετία», είπαν οι ερευνητές. Ο αριθμός των αναφορών σε περιστατικά παραβίασης και επιθέσεων σε καθημερινή βάση έχει αυξηθεί σημαντικά. Για την ακρίβεια μπορούν να υπάρχουν ένα εκατομμύριο αναφορές σε μια ημέρα.

Όσον αφορά στις phishing επιθέσεις, άρχισαν να γίνονται συχνό φαινόμενο μετά το 2009, όταν άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα περισσότερα smartphones. Το 2017, το 30% των επιθέσεων ήταν phishing.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έκθεσή τους θα προωθήσει την έρευνα αλλά και ότι θα βοηθήσει στην πρόβλεψη μελλοντικών απειλών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...