ΑρχικήinetΈφηβη πέθανε μετά από έκρηξη του smartphone της

Έφηβη πέθανε μετά από έκρηξη του smartphone της

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Bastobe του Καζακστάν, όταν το smartphone μίας 14χρονης εξερράγη την ώρα που κοιμόταν, οδηγώντας στο θάνατό της.

Σύμφωνα με μια έκθεση του The New Zealand Herald, η έφηβη που ονομάζεται Alua Asetkyzy Abzalbe, πήγε για ύπνο ακούγοντας μουσική στο smartphone της. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως το κινητό της έπιασε φωτιά και εξερράγη. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η συσκευή φόρτιζε εκείνη τη στιγμή.

Το πτώμα της άτυχης κοπέλας, βρέθηκε την επόμενη μέρα στο κρεβάτι της. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν, αναφέρεται ότι το κορίτσι υπέστη σοβαρές βλάβες στο κεφάλι και πέθανε αμέσως μετά την έκρηξη.

Η αστυνομία βρήκε το smartphone συνδεδεμένο στην πρίζα, το πρωί κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ενώ δεν υπάρχουν παραπάνω στοιχεία σχετικά με το smartphone, οι εγκληματολογικές αναφορές δείχνουν ότι η συσκευή εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω υπερθέρμανσης καθώς φόρτιζε.

Προηγούμενα περιστατικά

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν με εκρήξεις smartphone.

Ένα από τα πιο πρόσφατα συνέβη όταν ένα Xiaomi Redmi 6A, εξερράγη στην τσέπη ενός ανθρώπου που ονομάζεται Madhu Babu. Το επεισόδιο συνέβη στην περιοχή East Godavari, η οποία αποτελεί τμήμα του νότιου ινδικού κράτους του Andhra Pradesh. Το κινητό εξερράγη λόγω προβλημάτων στη μπαταρία.

Ένα άλλο περιστατικό αφορά σε ένα OnePlus, το οποίο εξερράγη χωρίς να φορτίζετε και χωρίς να είναι καν ανοιχτό.

Μια πιθανή λύση;

Ενώ τα περισσότερα smartphone διαθέτουν τη δυνατότητα auto-cut, συνιστάται να μην αφήνετε τη συσκευή σας να φορτίζει όλο το βράδυ.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λειτουργία auto-cut σταματά τη φόρτιση μιας μπαταρίας μόλις φορτίσει πλήρως.

Μια άλλη πιθανή λύση για την αποφυγή έκρηξης των μπαταριών, μπορεί να είναι η έρευνα που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή από ερευνητές του Oak Ridge National Laboratory και του αντίστοιχου Πανεπιστημίου, πάνω στη δημιουργία μιας πυρίμαχης μπαταρίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS