ΑρχικήsecurityΜην δανείζεστε τους φορτιστές τρίτων: Το κινητό σας κινδυνεύει!

Μην δανείζεστε τους φορτιστές τρίτων: Το κινητό σας κινδυνεύει!

φορτιστές Σύμφωνα με μια έκθεση του Forbes, οι ερευνητές ασφαλείας προειδοποιούν τους χρήστες των smartphones να μην δανείζονται τους φορτιστές άλλων.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να δανείζονται τους φορτιστές κινητών τηλεφώνων από άλλους, όταν ξεχνούν τους δικούς τους. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Ο Charles Henderson, επικεφαλής του X-Force Red στη IBM Security έκανε μια ομιλία στο τελευταίο συνέδριο DEF CON Hacking Conference, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας, τον Αύγουστο του 2019. Στην ομιλία του τόνισε ότι η συνήθεια του δανεισμού ξένων φορτιστών πρέπει να σταματήσει.

“Το να είστε προσεκτικοί με οτιδήποτε συνδέετε στις συσκευές σας είναι απαραίτητο για την προστασία τους”, λέει ο κ. Henderson.

Στην ομιλία του περιέγραψε πώς μπορούν οι hackers να εκμεταλλευτούν το ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ξένους φορτιστές, για να εγκαταστήσουν κακόβουλα λογισμικά.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ανακαλύπτουν συνεχώς τρόπους για να διεισδύουν στις συσκευές των θυμάτων. Ένας από από αυτούς τους τρόπους είναι η εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στους φορτιστές.

Στο συνέδριο, ένας hacker, o MG, έδειξε πώς μπορούν να τροποποιηθούν τα καλώδια φόρτισης και πώς λειτουργεί αυτό.

Όταν ο πειραγμένος φορτιστής συνδεθεί σε μια συσκευή, ο hacker είναι σε θέση να πάρει τον έλεγχο της συσκευής απομακρυσμένα. Επιπλέον, μπορεί να σβήσει τα ίχνη της παραβίασης.

Ο Henderson ανέφερε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν πλέον παγκόσμιο πρόβλημα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε τεχνολογίες που είναι φθηνές και μικρές.

Επίσης, τόνισε ότι οι χρήστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν δημόσιες θύρες USB, όπως αυτές που βρίσκονται στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλα δημόσια μέρη.

Ο Henderson κατέληξε στο ότι η χρήση ξένων φορτιστών ισοδυναμεί με την κοινή χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Επομένως, όταν βρισκόμαστε κάπου και δεν έχουμε μαζί μας το φορτιστή του τηλεφώνου μας είναι προτιμότερο να μην φορτίσουμε καθόλου το κινητό. Αν ταξιδεύουμε και έχουμε ξεχάσει το φορτιστή θα πρέπει να πάμε να αγοράσουμε έναν νέο. Η ασφάλεια πρέπει να είναι βασική μας προτεραιότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS