ΑρχικήsecurityΕπικίνδυνες οι ειδοποιήσεις για update στα Android smartphones!

Επικίνδυνες οι ειδοποιήσεις για update στα Android smartphones!

Πολλές φορές, όταν αλλάζετε κάρτες SIM σε Android ή iPhone smartphones, μπορεί να τύχει να λάβετε ένα μήνυμα από τον πάροχο της συσκευής σας που θα σας παροτρύνει να κάνετε update στο τηλέφωνό σας.

smartphones

Η ειδοποίηση από τον πάροχο εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του smartphone σας, ως ένα παράθυρο pop-up και σας ενημερώνει ότι ένα update είναι διαθέσιμο. Εκεί παρέχονται δύο επιλογές. “Όχι τώρα” και “Update”. Το να μην κάνετε το update, θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει την απόδοση του τηλεφώνου.

Αυτός είναι ο λόγος που στις περισσότερες περιπτώσεις οι ενημερώσεις εκτελούνται την ίδια στιγμή, καθώς επικρατεί η πεποίθηση ότι αυτά τα pop-up μηνύματα είναι ασφαλή. Ή μήπως όχι;

Την περασμένη Τετάρτη, οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας cybersecurity Check Point Software, έκαναν μια αποκάλυψη. Σύμφωνα με έρευνες, μερικά από τα πιο γνωστά Android smartphones, όπως της Samsung, της Huawei, της LG και της Sony είναι ευάλωτα σε επιθέσεις phishing. Αυτές οι επιθέσεις “κρύβονται” πίσω από την κατά τα άλλα αθώα υπενθύμιση για ενημέρωση από τον πάροχο.

Παρόλο που αυτή η επίθεση δεν επιτρέπει σε όποιον το επιθυμεί, να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο smartphone σας, εκτρέπει όλα τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από τη συσκευή σας, όπως τα emails και το ιστορικό αναζήτησης κατευθείαν στους servers του hacker.

smartphones

Εννοείται πως η Check Point Software ενημέρωσε άμεσα τις εταιρείες που επηρεάζονται από τα phishing attacks. Από αυτές η Samsung και LG δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν ήδη την απαραίτητη επιδιόρθωση και η Huawei πρόκειται να εμπεριέχει τη δική της επιδιόρθωση στην επόμενη γενιά της σειράς Mate ή P. Από την άλλη η Sony αρνήθηκε κατηγορηματικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα, δηλώνοντας ότι τα δικά της smartphones ακολουθούν πιστά τις τυπικές προδιαγραφές σε επίπεδο ασφαλείας.

Όπως και να’χει τέτοιες επιθέσεις αποτελούν σημαντική απειλή για τα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα, που περιέχονται στα smartphones και είναι ανάγκη να βρεθεί άμεσα οριστική λύση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS