ΑρχικήbusinessTo PlayStation 4 της Sony είναι το κορυφαίο προϊόν της αγοράς!

To PlayStation 4 της Sony είναι το κορυφαίο προϊόν της αγοράς!

To PlayStation 4 της Sony ήταν μια τεράστια επιτυχία για την εταιρεία πετυχαίνοντας το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων. Η Sony αποκάλυψε ότι πούλησε 3,2 εκατομμύρια συσκευές PS4 το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Επομένως, συνολικά έχουν πουληθεί 100 εκατομμύρια συσκευές.

Ενώ τα στατιστικά δείχνουν ότι οι πωλήσεις του PS4 ενδέχεται να επιβραδυνθούν, εξακολουθούν να είναι οι ταχύτερες οικιακές κονσόλες παιχνιδιών, σύμφωνα με τον Daniel Ahmad, Senior Analyst της Niko Partners. Ουσιαστικά, είναι ταχύτερο και από τη δημοφιλή κονσόλα Wii της Nintendo και το PlayStation 2. Το PlayStation 4 έφτασε σε αυτό το ορόσημο μετά από μόλις 5 χρόνια και 7 μήνες.

PlayStation 4 Sony

Οι πωλήσεις του PS4 της Sony είναι σταθερά ισχυρές, με 19 εκατομμύρια πωλήσεις το 2017 και 17,8 εκατομμύρια πέρυσι. Η Sony αποκάλυψε επίσης ότι το μερίδιο του digital download έχει περάσει το 50%, που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν πλέον ψηφιακά παιχνίδια από τα φυσικά αντίγραφα δίσκων.

Το PlayStation επόμενης γενιάς της Sony, πιθανότατα το PS5, φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020. Η Sony έχει υποσχεθεί ότι το PS5 θα υποστηρίζει γραφικά 8Κ, 3D ήχο, αποθήκευση SSD και backwards συμβατότητα με τους υπάρχοντες τίτλους του PlayStation 4. Το PS5 θα χρησιμοποιεί επίσης μια CPU οκτώ πυρήνων βασισμένη στη AMD’s third-gen Ryzen σειρά και θα περιλαμβάνει μια GPU που υποστηρίζει ray-tracing graphics. Η Sony θα προσφέρει επίσης disc support στο PS5.

PlayStation 4 Sony

Η Microsoft προετοιμάζει επίσης την κονσόλα Xbox Project Scarlett για το 2020. Όπως και το PlayStation 5, θα υποστηρίξει επίσης γραφικά 8K, αποθήκευση SSD και ray tracing. Δεν είναι ακόμα σαφές πόσες κονσόλες Xbox One της τρέχουσας γενιάς έχουν πωληθεί, καθώς η Microsoft σταμάτησε να αναφέρει αριθμούς πριν από χρόνια. Οι αναλυτές υπολογίζουν κάπου μεταξύ 30 εκατομμυρίων και 60 εκατομμυρίων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Microsoft δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πλέον εύκολα την Sony.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS