ΑρχικήinetΤο Twitter αφαιρεί λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί από κυβερνήσεις

Το Twitter αφαιρεί λογαριασμούς που έχουν δημιουργηθεί από κυβερνήσεις

Twitter

Το Twitter ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάργησε ένα σύνολο κρατικών λογαριασμών από την πλατφόρμα του. Οι λογαριασμοί προέρχονταν από κράτη όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, η Ισπανία, το Εκουαδόρ και η Κίνα.

Αυτές οι αφαιρέσεις ακολουθούν την αφαίρεση άλλων κρατικών λογαριασμών που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο (Μπαγκλαντές, Ιράν, Ρωσία, Βενεζουέλα), τον Ιούνιο (Ιράν, Ισπανία, Βενεζουέλα) και τον Αύγουστο (Κίνα).

Ακριβώς όπως και πριν, το Twitter έχει κάνει τις πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους λογαριασμούς και τα tweets τους δημόσιες και διαθέσιμες για ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα & Αίγυπτος – 267 λογαριασμοί

Αιτία: “Οι λογαριασμοί αυτοί διασυνδέονται με τους στόχους και τις τακτικές τους: μια πολύπλευρη επιχείρηση πληροφόρησης που στοχεύει κατά κύριο λόγο το Κατάρ και άλλες χώρες όπως το Ιράν, δημοσιεύοντας επίσης μηνύματα υποστήριξης της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας”.

Το Twitter δήλωσε ότι πιστεύει ότι τους λογαριασμούς διαχειριζόταν η DotDev, μια ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στα ΗΑΕ και στην Αίγυπτο.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – 4.258 λογαριασμοί

Αιτία: “Αυτοί οι λογαριασμοί χρησιμοποιούν συχνά ψεύτικα πρόσωπα και tweets σχετικά με τοπικά ζητήματα, όπως ο εμφύλιος πόλεμος της Υεμένης και το κίνημα Houthi”.

Σαουδική Αραβία – 6 λογαριασμοί

Αιτία: “Εργάστηκε σε συντονισμένες προσπάθειες για την ενίσχυση της ανταλλαγής μηνυμάτων που ήταν ωφέλιμα για τη Σαουδική κυβέρνηση. Όσο ήταν ενεργοί, οι λογαριασμοί αυτοί παρουσιάστηκαν ως ανεξάρτητες δημοσιογραφικές πηγές, κάνοντας ευνοϊκές αναρτήσεις για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας”.

Επιπλέον, το Twitter είπε ότι ανέστειλε τον προσωπικό λογαριασμό του Saud al-Qahtani, πρώην συμβούλου του βασιλικού δικαστηρίου της Σαουδικής Αραβίας. Το Twitter δήλωσε ότι ο λογαριασμός του έχει ανασταλεί λόγω “παραβιάσεων των πολιτικών της πλατφόρμας”.

Ισπανία – 259 λογαριασμοί

Αιτία: “Ενίσχυση του δημόσιου αισθήματος για την Ισπανία […] Οι λογαριασμοί αυτοί ήταν ενεργοί για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και ήταν κατά κύριο λόγο ψεύτικοι, ενώ αφορούσαν spamming ή επαναλαμβανόμενες ενέργειες για την αύξηση του engagement.”

Το Twitter δήλωσε ότι οι λογαριασμοί συνδέονταν με το Partido Popular, ένα πολιτικό κόμμα με δεξιές συντηρητικές αντιλήψεις.

Εκουαδόρ – 1.019 λογαριασμοί

Αιτία: “Το δίκτυο, το οποίο αποτελείται κυρίως από ψεύτικους λογαριασμούς, ασχολούνταν πρωτίστως με τη διάδοση περιεχομένου σχετικά με τη διοίκηση του Προέδρου Moreno, εστιάζοντας σε θέματα που αφορούν τον νόμο του Εκουαδόρ για την ελευθερία λόγου, τη λογοκρισία της κυβέρνησης και την τεχνολογία. Χρησιμοποιούσαν τακτικές όπως χειραγώγηση μέσω tweet και αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων.”

Κίνα – 4,302 λογαριασμοί

Αιτία: “Δημιουργία αρνητικού αισθήματος σχετικά με το κίνημα διαμαρτυρίας στο Χονγκ Κονγκ.”

Το Twitter ανέφερε ότι οι λογαριασμοί αυτοί λειτουργούν από την κινεζική κυβέρνηση και συνδέονται άμεσα με τους λογαριασμούς που απαγόρευσε τον περασμένο μήνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS