ΑρχικήsecurityΤο Twitter απενεργοποιεί λογαριασμό που ευθύνεται για επίθεση DDoS

Το Twitter απενεργοποιεί λογαριασμό που ευθύνεται για επίθεση DDoS

Το Twitter έκλεισε τον λογαριασμό κάποιου που ισχυρίζεται ότι «έριξε» τους server του World of Warcraft (WoW) αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι παίκτες δεν μπόρεσαν να συνδεθούν με τα WoW και WoW Classic χθες (Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου) μετά από επίθεση Distributed Denial of Service (DDoS).

DDoS

Εκτός από το WoW, φαίνεται ότι το Overwatch επηρεάστηκε επίσης από την επίθεση, με ορισμένους χρήστες να αποσυνδέονται από τα παιχνίδια και να μην μπορούν να συνδεθούν ξανά. Φαίνεται ότι τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ επηρεάστηκαν.

Χθες το απόγευμα, η Blizzard Entertainment, ανέφερε ότι η επίθεση έληξε, αν και ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει downtime μετά από αυτό.

Η Blizzard πρόσθεσε: “Σήμερα, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, η υπηρεσία World of Warcraft έχει επηρεαστεί αρνητικά από μια συνεχιζόμενη επίθεση DDoS. Για αρκετές ώρες σήμερα, έχουμε δει επανειλημμένα λογαριασμούς του WoW να γίνονται στόχος και να αποσυνδέονται από τους εισβολείς.

“Είναι η πρώτη προτεραιότητά μας να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα που εμποδίζουν τους παίκτες να είναι σε θέση να παίξουν ομαλά το World of Warcraft. Ωστόσο, είναι η φύση των επιθέσεων DDoS που οι παίκτες μπορεί να βιώσουν το παιχνίδι να μην είναι διαθέσιμο. Εάν αποσυνδεθείτε ή έχετε προβλήματα σύνδεσης, παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε λίγα λεπτά πριν προσπαθήσετε ξανά.

“Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σας ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόησή σας. ”

Ένας χρήστης ή ομάδα στο Twitter με το όνομα @UKDrillas ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Αυτός ο λογαριασμός έκτοτε έχει ανασταλεί από το Twitter.

Το UKDrillas επιτέθηκε επίσης στο Wikipedia πριν στρέψει την προσοχή του στο Blizzard και το World of Warcraft, όπως αναφέρει η Haaretz.com.

Μια επίθεση DDoS είναι μια προσπάθεια να πλημμυρίσει ένα δίκτυο με μια σειρά από requests σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσει τα συστήματα και να κατεβάσει έναν ιστότοπο ή μια ηλεκτρονική υπηρεσία.

 

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS